Ikea med socialt ansvar

Varehuschef i Ikea Odense, Namik Catkafa, er stolt af at lægge lokaler til eventet, der for alvor sparker kampagnen Stå op for Odense i gang. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Ikea med socialt ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikea har taget 78 i virksomhedspraktik på et år - syv blev fastansat. Nu skal Ikea være vært for Beskæftigelsesallicancens startskud på kampagnen Stå op for Odense.

Varehuschef i Ikea i Odense, Namik Catkafa, er stolt af at, Ikea skal være vært for det event, der officielt markerer starten af kampagnen Stå op for Odense. Kampagnen skal få flere ledige i virksomhedspraktik, og det er en del af en større ambition om at sænke ledigheden i Odense Kommune.

Selv om Ikea vel nok er bedst kendt for alt til hjemmet - og lidt til, mener Namik Catkafa, at Ikea også kunne være kendt for at tage socialt ansvar. Det påhviler alle virksomheder efter hans mening. Derfor finder han det helt naturligt, at Ikea lægger lokaler til et event som dette.

- Vi arbejder på at skabe en bedre hverdag for de mange mennesker. Vi vil gerne tage ansvar. Både for vores kollegaer, for miljøet, men også for det samfund, vi er en del af, siger han.

Ikea selv er ganske god til at få virksomhedspraktikanter ind. De seneste 12 måneder har Ikea i Odense haft 78 virksomhedspraktikanter ansat fra samarbejdskommuner over hele Fyn. Syv af de 78 er blevet fastansat.

Ikea gør desuden en dyd ud af også at samarbejde med de ledige, der ikke umiddelbart er stemplet jobparate. Ikea har for eksempel været med i et projekt, der skulle få minoritetskvinder i arbejde. Ifølge Namik Catkafa er Ikea åbensindet over for alle, der gerne vil have en fod indenfor.

Han håber, at eventet i Ikea bærer frugt, og at en masse virksomhedspraktikaftaler kommer i hus.

- Vi er meget stolte af at kunne gøre en lille forskel, siger Namik Catkafa.

Ikea med socialt ansvar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce