Østre Landsret stadfæster byrettens dom i sag mod en 27-årig mand, som blev idømt forvaring for voldtægt af en mand og en kvinde i Odense i 2016.

En 27-årig mand er torsdag blevet idømt forvaring af Østre Landsret for to tilfælde af voldtægt.

Det oplyser anklager Christina Bork Hansen fra Statsadvokaten i Viborg.

Landsretten har dermed stadfæstet byrettens dom.

Voldtægterne af en kvinde og en mand fandt sted i Odense i februar og marts i 2016.

Ofrene var en ekskæreste og en 23-årig mand, som var logerende hos en mand, som den dømte havde havde et korterevarende seksuelt forhold til.

Ifølge anklageren gav Østre Landsret ikke en begrundelse for stadfæstelsen af dommen.

- Men både Retslægerådets udtalelse og tidligere domme er noget af det, der ses på. Med en tidsubestemt straf kan de holde ham inde, indtil de mener, han ikke er farlig mere, siger Christina Bork Hansen.

Den 27-årige begik voldtægterne blot 10 måneder efter, han blev prøveløsladt efter en dom på tre års fængsling blandt andet for sin rolle i mishandlingen af en mand på Seden Strand i marts 2013.

I udtalelsen fra Retslægerådet står der ifølge anklageren, at den 27-årige har en dyssocial personlighedsforstyrrelse, også kaldet psykopati.

Normalt bringer vi navne på personer, der idømmes straffe på et års fængsel eller derover. I denne sag afviger vi fra denne praksis, da den dømtes navn samtidig vil gøre det klart, hvem mandens ekskæreste er.

  • Af:

    Færdiguddannet som journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2016. Jeg har siden da vikarieret på Fyens Stiftstidendes redaktion i Ringe og Assens, hvor jeg blandt andet skriver om samfund, erhverv og krimi.

Mere om emnet

Se alle
Dømt for mishandling: Nu er han idømt forvaring efter to grove voldtægter

Dømt for mishandling: Nu er han idømt forvaring efter to grove voldtægter

Risikerer forvaring: 26-årig nægter sig skyldig i to voldtægter i Odense

Risikerer forvaring: 26-årig nægter sig skyldig i to voldtægter i Odense