TV 2-serie følger et døgn i sygehus-Danmark med en dramatisk historie fra Odense

Med 100 kameraer over hele landet på en enkelt dag, tager TV 2 i aften hul på det første af 10 afsnit af dokumentarserien "Holder Danmark i live".

Ideen bag serien er at vise, hvad det sker i det danske sundshedsvæsen på en enkelt dag, onsdag den 23. september 2015. Og når programmet sendes på TV 2 i aften bliver det med en dramatisk historie fra Odense Universitetshospital som omdrejningspunkt.

Her skal den seks-årige pige Aya fra Syrien opereres af plastikkirurger på OUH, der vil forsøge at forbedre hendes livskvalitet, ved at forbedre hendes forbrændte hænder og genskabe hendes øjenlåg. Aya er offer for en gasulykke.

- Vi viser sundhedsvæsenets udfordringer fra travlhed på akutafdelingerne til overvejelser om stigende medicinpriser. Og vi følger de patienter, der havde en livsændrende operation den dag, siger producent Mads Lund fra United Production, der havde godt 100 ansatte sendt ud på optagedagen.

Udsendelsen vises kl. 20.50.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune