Hvilken plads indtager din kommune i undersøgelse for, hvor ejendomsvenlig den er?

Odense er den storby i Danmark, der er mest venlig over for brugere og ejere af ejendomme.

Det viser en undersøgelse fra erhvervsorganisationen Ejendomsforeningen Danmark.

De fire store - København, Aarhus, Odense og Aalborg - klarer sig alle dårligt i undersøgelsen. Men her klarer Odense sig altså bedst af de dårlige.

Odense Kommune kommer ind på en 32. plads. Aalborg ligger nummer 64, Aarhus nummer 73 og København indtager en 93. plads.

Tre pladser er Odense rykket frem siden undersøgelsen blev lavet for første gang sidste år. Det kommer af, at der kræves en relativt lav grundskyldssats på 21,71 promille.

Derudover er der relativt lave byggesagsgebyrer og uændrede gebyrsatser i forhold til 2012.

Tryghed er vigtigt

Antal af hændelser med indbrud, hærværk og brandstiftelse mod ejendomme i Odense er faldet siden 2012, og det har også haft en effekt - selvom Odense stryger ind på en 70. plads i landet på den konto.

- Trygheden i kommunen har betydning for lysten til at etablere sig i en bestemt kommune. Derfor er det vigtigt, at kommunen bruger kræfter på at gribe ind over for indbrud og tilfælde af hærværk og brandstiftelse, siger Torben Christensen, direktør i Ejendomsforeningen Danmark i en pressemeddelelse.

Mest ejendomsvenlige kommune i landet er Herning Kommune.

På Fyn fordeler det sig således (parantes er placering sidste år):

12. Faaborg Midtfyn (23). 13. Ærø (22). 14. Svendborg (26). 22. Langeland (24). 27. Nordfyns (54). 29. Assens (14). 32. Odense (35). 41. Middelfart (15). 57. Nyborg (60). 87. Kerteminde (43).

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.