Hvor skal vi hen, du?

Flotte er de, de 44 sider med Odenses visioner for de næste 10 år. Men hvor Odense egentlig vil hen, blev Anya Glad ikke klog på
Foto: Jørgen Hansen

Hvor skal vi hen, du?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FREMTIDSMUSIK: Mange bud på, hvor Odense skal bevæge sig hen

ODENSE: De godt 50, der var mødt op til debatmødet om Odenses fremtid de næste 10 år, kom en ordentlig tur rundt i manegen i aftes på Odense Rådhus.

Der var mange bud på, hvad Odense skal satse på.

Fra et Odinstårn over motorvejen til en intens markedsføring af sundhedsbyen omkring Odense Universitetshospital.

Og så er der alt det imellem:Havnen, de nye kvarterer, den grønne by, multihus - hvor det så end skal ligge - Stige Ø og Odense Fjord. Plus en hel del mere.

Sats mere på sundhed

- Der mangler en mere målrettet markedsføring af hele sundhedsbyen - vi kunne kalde den Winsløvbyen - omkring sygehuset, sagde Mogens Hørder, dekan ved det sunhedsvidenskabelige fakultet på universitetet.

- Vi har forskere, der står i kø for at komme hertil. Alt, hvad der kan frigøres, skal frigøres til nye projekter. Vi har masser, vi gerne vil i gang med, tilføjede han og understregede vigtigheden i fokus og synlighed.

Borgmester Anker Boye medgav, at sundhedsbyen skal markedsføres bedre, men det skulle der også være mulighed for i brobygger-projektet, som han kom ind på flere gange.

Nej til landsstævne

Hoteldirektør Jack Nielsen spurgte, hvorfor byen sagde nej til store arrangementer som gymnasternes Landsstævne og Danmarks Radios Melodi Grand Prix.

- Og hvad med multihus, sportsarena ved OCCog blomsterpark, spurgte Jack Nielsen.

Borgmester Anker Boye forklarede, at byens nej til Landsstævnet skyldtes, at det krævede 30-40 millioner kroner i investeringer i området, der er udlagt til ny dyrskueplads ved Hollufgaard.

- Den opgave følte vi ikke, vi kunne løfte lige nu. Med hensyn til Melodi Grand Prix, så må det jo ikke koste Danmarks Radio noget, og her var vi oppe mod andre byer, som lagde virkelig tunge bud ind. Derfor trak vi følehornene til os, uddybede borgmesteren.

Rundt om multihuset

Multihus, herunder den nye mulighed for at ombygge postcentret, blev også vendt.

- Vi mangler den store scene i Odense, men jeg mener først, vi skal have afklaret, hvad der skal puttes ind i et multihus. Derefter finansiering og endelig placering, så jeg vil ikke lægge mit lod i afgørelsen, før det er afklaret, sagde han.

Alt i alt en aften med de store briller på og det lange lys tændt.

Men svaret på, hvor mange af de gode ideer og strøtanker, der føres ud i livet, blæste i den lune september-aftenluft over Flakhaven.

Hvor skal vi hen, du?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce