Hvor kommer skraldet fra? Ingen vil kendes ved det

Adm. dir. Torben Nørgaard Hansen fra H.J. Hansen: - Det ligger os rigtigt meget på sinde, at vores materialer ikke ender i naturen. Jeg tror ikke på, det kommer fra vores virksomhed. Arkivfoto:Yilmaz Polat

Hvor kommer skraldet fra? Ingen vil kendes ved det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kanalen og Odense Fjord flyder med plastik og affald. Men ingen af de genvindingsvirksomheder, som Fyens Stiftstidende har haft fat i, tror på, at det kommer fra dem.

Både fiskere og sejlere i fjorden og kanalen er bekymrede for den stigende mængde plastik og affald i vandet.

Udover privatpersoners tendens til ikke at rydde op efter sig, peger de på, at affaldet også kan komme fra den industri, der ligger ud til vandet. Men hos en af de virksomheder, hvor for eksempel bilernes kofangere kan komme fra, melder man foreløbig hus forbi. Som administrerende direktør for genvindingsvirksomheden H.J. Hansen, Torben Nørgaard Hansen, siger:

- Det ligger os rigtigt meget på sinde, at vores materialer ikke ender i naturen.

Han tager ikke let på nyheden om, at der bliver fundet store mængder plastik i fjorden og kanalen. Han mener, at de hos H.J. Hansen gør sig umage med ikke at forurene. Alligevel afviser han ikke, at der kan ske fejl.

- Den eneste måde, hvorpå affaldet kan komme fra os, det er, hvis der tabes noget, når skibene skal laste i vores havn. Vi stræber dog efter at samle det op, vi taber. I teorien kan eksempelvis en kofanger godt tabes, men jeg tror det ikke, siger han.

Undersøger sagen med det samme

H.J. Hansen er miljøcertificeret, og det er noget, der forpligter, mener Torben Nørgaard Hansen:

- Vi undersøger sagen med det samme, og hvis det skulle vise sig, at vi kan genkende noget af det affald, der findes, så skal der ske ændringer med det samme.

Fra den anden store genvindingsvirksomhed i kanalen, Marius Pedersen, afviser den administrerende direktør, Christian Ørum, at affaldet kan komme fra dem:

- På vores anlæg på Havnegade håndterer vi plastaffaldet efter helt samme procedure, som vi plejer og har gjort i flere år. Så jeg anser det som helt usandsynligt, at der skulle komme øgede plastaffaldsmængder over en længere tidsperiode ud fra vores anlæg.

Det er ikke lykkedes avisen at få en udtalelse fra Lindø Port of Odense trods flere henvendelser.

Hvor kommer skraldet fra? Ingen vil kendes ved det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce