Hvert fjerde byrådsmedlem har meldt afbud


Hvert fjerde byrådsmedlem har meldt afbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange ny ansigter i dag i byrådssalen til kort møde, der dog ikke bare kan aflyses

ODENSE: Til byrådsmødet i dag er der rigtig mange ny ansigter. Hvert fjerde byrådsmedlem er af den ene eller anden grund fraværende, så Borgmesterkontoret har haft travlt med at indkalde stedfortrædere.

De kommer til at deltage i om ikke et historisk kort møde, så i hvert fald noget der ligner det.

På den åbne dagsorden er der kun to sager, og ingen af dem ligner "snakkepunkter", og på det lukkede møde er der en enkelt sag.

Men hvorfor ikke tage konsekvensen af, at der er så få sager, og så simpelthen aflyse byrådsmødet?

- Det kan man ikke uden videre, og der skal i hvert fald tages hensyn til visse formelle regler, fortæller administrationschef Leif Hansen.

Bindende mødeplan

- Byrådet har en offentliggjort og bindende mødeplan, som vi ikke bare kan ændre på. Samtidig har borgerne på alle byrådsmøder mulighed for at stille mundtlige spørgsmål, og den mulighed ville vi så med kort varsel fratage dem. Endelig kan der godt, selv om dagsordenen er lille, være sager, som af tidsmæssige grunde skal behandles, siger Leif Hansen.

Det er åbenbart en tidlig feriesæson, der slår igennem ved dagens forventelige korte møde. Halvdelen af de seks byrådsmedlemmer, der har meldt afbud, angiver ferie som årsag til fraværet.

Det er de konservative Mai Henriksen og Lars Havelund samt SF's Brian Dybro.

Socialdemokraternes Maiken Baagøe skal løse en opgave i forbindelse med sit studium, og hendes partifælle Torben Hangaard er på tjenesterejse - en måned i Rom hvor han færdiggør en bog om romersk kirkehistorie.

For den konservative Vivi Kier er det en privat begivenhed, der er årsag til afbuddet. Hende og husbonden, Ernst, har sølvbryllup i dag.

- Jeg jokede med, at byrådsmødet er så kort, at jeg godt kunne putte det ind, men jeg har nu lovet Ernst at være hjemme hele dagen, fortæller sølvbruden, der i morgen holder grundlovstale ved et traditionsrigt konservativt møde i Svanninge Bakker.

Ud over de seks er også Merete Østerbye fraværende, fordi hun er sygemeldt og remplaceres af Preben Petersen.
18 møder om året
Odense Byråd holder 18 møder om året. Ti i første halvår, otte i andet halvår. Typisk på onsdage klokken 17.

I september og oktober begynder to møder klokken 15, fordi der her behandles budgettet for det kommende år.

Selvom der kun er få sager, aflyses byrådsmøder som udgangspunkt ikke.

Det sker til gengæld nogle gange i de fem fagudvalg og i Økonomiudvalget (borgmesteren og de fire rådmænd), hvis der kun er få eller ingen sager. Det er nemlig lukkede møder med deltagelse af politikere og embedsmænd, hvor borgerne ikke har adgang.

Afløserne

De forhenværende byrådsmedlemmer Søren Hansen og Benny Nybo, begge S, og Lasse Bork Schmidt (K) er på plads sammen med Peter Allesø Rasmussen (K) og Gitte Larsen (SF) samt Casper Andersen, der blev valgt på den konservative byrådsliste i 2005, men nu er partiløs.

Hvert fjerde byrådsmedlem har meldt afbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce