Hvert femte barn passes på deltid


Hvert femte barn passes på deltid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FLEKSPASNING: Fire daginstitutioner indleder forsøg med moduler
De fire børnehaver og vuggestuer i byen, der som forsøg skal tilbyde fleksibel pasning, starter på mandag med de nye pasningsmoduler på 50, 35 og 25 timer ugentligt.

Tilmeldingerne viser, at cirka hvert fjerde eller femte barn går ned på "deltid" - det vil sige 25 eller 35 timer.

Dermed kan forældrene nøjes med at betale for den tid, barnet reelt er til stede, frem for at punge ud til fuld tid.

Odenses største daginstitution, Børneborgen, har den største søgning til pasning på deltid - det vil sige 32 børn ud af i alt 122. Det er godt hvert fjerde barn.

Langt de fleste forældre har valgt 35 timer, og kun fire kan nøjes med 25 timer.

- Det er godt lagt ud den første måned, siger Børneborgens leder Marianne Barthélemy.

- Når vi ligger så højt, skyldes det nok vores beliggenhed tæt på centrum. Folk har ikke så meget transport, eftersom mange bor og arbejder i nærheden.

Hun fortæller, at en del for-ældre holder fast ved fuld tid på 50 timer, fordi de mener, at børnene i modsat fald bliver frataget nogle pædagogiske tilbud.

Deltid - mindre service

- De vil have tid til at snakke med pædagogerne, og de synes, at børnene skal have lov til at deltage i alle de tilbud, der er. Logisk nok er det sådan, at jo mindre man betaler, jo mindre service, siger Marianne Barthélemy.'

"Modulbørnene" på 25 og 35 timer må dog gerne deltage i faste større arrangementer som høstfest, fastelavn, juleafslutning og koloni. Til gengæld skal forældrene kompensere for denne ekstra pædagogtid ved at holde en tilsvarende fridag.

Hvis forældre vil have pasningen op i tid, så skal det aftales med en måneds varsel. Hvis man skal ned i tid, skal det varsles tre måneder før.

I vuggestuen Det Engelske Pakhus skal godt hvert femte barn passes på deltid, de fleste i 35 timer.

- Vi regner med, at flere af de nye forældre vil benytte sig af et kortere pasningstilbud. Mange af de forældre, vi har i forvejen, har vænnet sig til at have nogenlunde god tid, så de eventuelt kan handle, inden de henter, siger souschef Leise Raarup, Det Engelske Pakhus.

I børnecentret Åhaven er det ligeledes hvert femte barn, der går ned i tid.

Midlertidigt

- Det er påfaldende, at ingen af familierne, der har valgt færre pasningstimer, vil kunne blive med at have det. De er på barsel og forældreorlov eller er arbejdsmæssigt gået på deltid, siger souschef Anne Knudsen, Åhaven.

I børnecentret Tranehøjen er det kun hvert sjette barn, der går ned i tid. Og det alene til 35 timer.

I dagligdagen er det op til forældrene at overholde de valgte tider for aflevering og afhentning. Forsøget varer indtil 1. januar 2006, og hvis erfaringerne er tilfredsstillende for alle parter, kan den fleksible pasning bredes ud til flere eller alle institutioner.

Hvert femte barn passes på deltid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce