Hver tredje dropper at byde på letbaneprojekt

Aftalerne om at levere skinner, togsæt og andet materiel ventes indgået i slutnningen af året. Nu er der 10 bydere tilbage mod 15. Illustration: Odense Letbane

Hver tredje dropper at byde på letbaneprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af bydere på at bygge og levere materiel til letbanen i Odense er faldet fra 15 til 10

[b]Odense:[/b] Det er lidt som børnesangen om de 10 små cyklister - bare med firmaer, der viste interesse for at være en del af letbaneprojektet i Odense.

Først var de 15, nu er de 10 tilbage, som får lov at byde på at levere vogne og transportsystem - det vil sige skinner, master, køreledninger og stationer - til Odense Letbane.

Udskilningsløbet har fundet sted, efter at fristen for at aflevere det første delmateriale nu er udløbet.

Det færre antal bydere bekymrer nu ikke Odense Letbane.

- Der er altid en vis sandsynlighed for, at der sker ting, som fører til frafald blandt byderne. Årsagerne kan vi kun gisne om. Oftest er det udfordringer i forbindelse med sammensætningen af konsortier, forklarer administrerende direktør for letbanen, Mogens Hagelskær.

- Det er velkendt, at muligheden for at ændre i sammensætningen af virksomhederne i et konsortium er meget begrænsede. Især efter de nye EU-udbudsregler er trådt i kraft, er det blevet meget vanskeligt at ændre på konsortier undervejs i udbudsprocessen, tilføjer han.

God konkurrencesituation

Han mener dog fortsat, at der er mulighed for at få en god pris på projektet.

- Vi har fortsat en rigtig god konkurrencesituation med fire bydere på letbanevognene, tre bydere på transportsystemet og tre konsortier, der byder på både vogne og skinner. Nu har byderne en større chance for at vinde udbuddet, og det vil give dem mere blod på tanden i forhold til at levere os nogle robuste og konkurrencedygtige bud. Så konkurrencesituationen er bevaret, som Mogens Hagels-kær siger.

Der forhandles hele 2016 med byderne på letbanevogne og transportsystemet.

Vinderne af udbudsrunden forventes fundet i slutningen af året, hvorefter der vil blive indgået endelig kontrakt på de to store leverancer til Odense Letbane P/S.

Hver tredje dropper at byde på letbaneprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce