Hvem vil bygge Odenses letbane?

Sådan kommer letbanen til at se ud på Vestre Stationsvej, når den står klar til drift. Efter planen fra år 2020. Illustration: Odense Letbane
Foto: John Fredy

Hvem vil bygge Odenses letbane?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først om nogle uger melder letbanekontoret ud, hvem der får lov at give et egentligt bud på at bygge letbanen og levere togsættene

I mandags sluttede fristen for at blive prækvalificeret til at byde på opgaven med at opføre Odenses kommende letbane samt levere de 12-14 vognsæt, der indgår i projektet.

Der går der endnu nogle uger, inden letbanekontoret er parat til at melde noget ud offentligt, oplyser kommunikationschef Benthe Vestergaard fra Odense Letbane.

- Vi kan nok først sige noget midt i oktober, oplyser hun i en mail til Fyens Stiftstidende.

Tidligere har letbanechef Mogens Hagelskær forklaret, at målet er at prækvalificere mellem tre og fem selskaber eller konsortier til at byde på de to dele af projektet - etablering at selve banen og levering af vognsæt - der udbydes nu.

Kilder: Stor interesse

Ifølge avisens kilder tæt på letbaneprojektet lader interessen for at være med i Odense dog til at være stor. Blandt andet har der været livlig aktivitet på den udbudsportal, hvor projektet er sendt i EU-udbud, forlyder det.

Et af de helt centrale spørgsmål, det bliver interessant at få svar på i løbet af udbudsprocessen, er, om firmaerne vil byde ind med en pris, der holder sig indenfor budgettet på samlet cirka tre milliarder kroner.

Dette afklares dog først senere efter en række forhandlingsrunder mellem de mulige leverandører og Odense Letbane.

Forhandlingerne munder ud i et endeligt bud fra leverandørerne, og først til den tid kan der siges noget mere præcist om, hvorvidt budgettet på tre milliarder kroner efter leverandørernes opfattelse er realistisk.

Hvem vil bygge Odenses letbane?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce