Hvem rydder op efter nytårsaften?

Mange steder rundt om i Odense kan man stadig finde spor fra nytårsaften. Her er det fra en nytårsfest på Grønlandsgade.
Foto: Tim K. Jensen

Hvem rydder op efter nytårsaften?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I centrum er Odense Renovation A/S hyret til at fjerne fyrværkeriaffald. Private grundejere skal også i gang med kosten.

Odense: Hvert år bliver flere ton nytårsskyts fyret af for at fejre nytåret. Og sædvanen tro kan man i dagene derpå se efterdønningerne af festfyrværkeriet rundt om i Odenses gader. Men hvem har egentlig ansvaret for at rydde op efter festen?

Ifølge park- og vejinspektør i Odense Kommune, Bent Povlsen, kommer det an på, hvor de nedfaldne raketter og affyrede batterier ligger.

- På de arealer, som er kommunale, det vil sige veje, cykelstier og fortovsarealerne i det centrale Odense, er det Odense Kommunes ansvar, og det har vi bedt Odense Renovation om at tage sig af.

- Men så snart, man kommer lidt uden for selve centrum, er det den enkelte grundejer, som har forpligtelsen til at rydde op, ligesom man har det med glatførebekæmpelse, siger Bent Povlsen.

Glemmer man som grundejer at få fjernet det affyrede skyts - også selv om det drejer sig om raketter, man ikke selv har sendt til vejrs - risikerer man at få en reprimande af Park og Vejafdelingen.

- Det vigtigste er, at det ikke generer færdslen. I det øjeblik, man ikke kan køre igennem med en barnevogn eller en kørestol, så går vi ind og siger noget. Men nu skal vi også lige have tid til at komme ind i det nye år, siger park- og vejinspektøren.

Odense Renovation har været i gang med oprydningen flere steder i byen, og gågaden, Flakhaven og mange af de centrale områder er der ifølge Bent Povlsen så godt som ryddet.

Men bevæger man lidt uden for centrum, ligger der stadig nedfald fra nytårsfesten.

- I første omgang sørger vi for, at de farbare områder som veje og cykelstier bliver ryddet. De steder, hvor det drejer sig om det mere æstetiske, dem ordner vi, når det bliver hverdag igen, og det bliver det så på mandag, forklarer Bent Povlsen.

Hvem rydder op efter nytårsaften?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce