Hvad skal vi så kalde Vollsmose?


Hvad skal vi så kalde Vollsmose?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HVAD skal vi kalde Vollsmose? Sådan spørges der 4. december i et læserbrev. Det påstås, at Vollsmose ikke kan kaldes normal, når "Taxa, brandvæsen og til tider politiet ikke kan køre i området".

FOR det første har politiet siden nærpolitistationen med en bemanding på 17 betjente åbnede for et år siden, så vidt vides, ikke haft problemer med at færdes og virke i området.

Tværtimod betyder den øgede bemanding i området en hurtigere og mere effektiv indsats.

DER var en enkelt episode i september, hvor brandvæsenet ikke kørte ind, men ellers virker dette også "normalt". Til gengæld har Odense Taxa, nu talen falder på normalt eller ikke, valgt en - set fra Vollsmoses side - temmelig "unormal" løsning, på et - desværre - normalt problem: At chauffører nu og da udsættes for overfald.

DER er fuld forståelse for, hvor forfærdeligt det er for de chauffører det er gået ud over, men hvis vi skal debattere Vollsmoses status, og bydelens mulighed for forandring, mener jeg, at en boykot af 10.000 menneskers mulighed for at tage en taxa efter klokken 20, snarere er med til at isolere området end til at støtte en positiv udvikling.

SET i lyset af dette er jeg enig. Vollsmose er ikke normal, Vollsmose er noget særligt. Men det er både på godt og ondt. Og det er måske den slags nuancer, der mangler, når talen falder på Vollsmose. Men lige netop en mere nuanceret tilgang til Vollsmose kan være med til at vende udviklingen og løse problemerne.

For det er vel det vi vil - løse problemerne? Eller er det?

DEN koncentration der er i Vollsmose af svære sociale og integrationsmæssige problemstillinger, løser ikke sig selv, ej heller kan de gemmes og glemmes. Der er, indrømmet, mange af Vollsmoses beboere, der ikke befinder sig i toppen af velfærdssamfundets kransekage.

Men hvad er alternativet for de mennesker - og for samfundet - hvis ikke der tages fat på problemerne?

LØSNINGER koster penge, ja, og der bliver tit peget på, at det som gøres for at ændre på tingenes tilstand i Vollsmose, er forkert. Vi, der arbejder for at gøre Vollsmose til et bedre sted at bo, er altid meget åbne for andre forslag og idéer - gennemtænkte forslag, der kan lade sig gøre - dem vil vi meget gerne drøfte og diskutere.

Til gengæld vil vi gerne have os frabedt den evige stempling af en hel bydel i form af nedsættende ord, eller hovsaløsninger, som boykot af området.

OG så er vi tilbage ved spørgsmålet i overskriften? Hvad skal vi kalde en bydel, der, helt enig, ikke er normal?

JA, på den ene side, er Vollsmose noget særligt "på ondt", fordi tunge problemer, kræver tunge løsninger. Men bydelen er også noget særligt, "på godt", fordi området i sjælden grad og med stor tolerance evner at rumme mange forskelligheder.

Både i form af etniske kulturer og så sandelig også i form af mennesker, der har mangeartede sociale problemer.

På samme plads med en stor (den største) gruppe, der bare lever et helt almindeligt stille og roligt liv i en forstad til Odense. Set i det lys lever man i Vollsmose, stort set, fredeligt sammen.

VOLLSMOSE er egentlig bare et lille stykke Danmark, der også rummer den halve verden.

Hanne Nielsen, Tjørnehaven 87, Odense NØ, er formand for Kvarterløft Styregruppen

Hvad skal vi så kalde Vollsmose?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce