Hvad så med de små teatre?


Hvad så med de små teatre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kulturhus

af jan hillers

Pæregrenen 34, Blangstedgård

Nu får Odense så alligevel et multikulturhus, men med et andet navn. Jeg er endnu ikke lykkelig, fordi projektet levner flere åbne døre, der kan efterlade Odense Kommune med Sorteper.

Og byggeriet ser noget kantet ud. Det er svært at bedømme, om det bliver flot eller endnu en øjebæ, for danske arkitekter har jo den besynderlige ide, at projekter skal bedømmes fra vinkler, kun fugle befinder sig i.

Et er visioner, som jo har det med at være flotte håb for fremtiden. Mere alvorlig er virkeligheden i Odenses kulturliv anno 2008. Mens de to Boyer overgår hinanden i muntre ord om fremtidens kulturliv, fortsætter de med sammen med de fleste andre i byrådet at udsulte nutidens etablerede kulturliv - det konkrete.

Byens danseteater måtte flygte til Århus, og de tilbageværende små teatre og Den Fynske Opera har åndenød, selv om de nyder respekt og anerkendelse.

Teater Momentum, der forsøger nye måder at producere på, magtede at skabe en forestilling, der blev indstillet til Årets Reumert samt at give en ung skuespiller udviklingsmuligheder, så han modtog årets talentpris. Næste sæson kan der kun blive råd til ansætte et ensemble på tre skuespillere og ikke hele året. Og den talentfulde leder tiltræder som chef for Rønne Teater den 15. juni.

Odense Internationale Musikteater (OIM), der har modtaget flere Reumerter, kører så meget på pumperne nu, at det kun er lige til, at der kommer noget ud. I sin seneste forestilling sammenlignede OIM sig selv med en lille sangforenings ydmygende strabadser med tilskudsmyndigheder.

Teatret blev for nylig et såkaldt lille storbyteater og skal leve af kommunale penge.

Og var der ikke netop noget med en dyr konsulentrapport, der anbefalede at satse på blandt andet det bestående frem for på et stort prestigebyggeri, som det nu vedtagede. Jeg tror desværre ikke, at den ret fornuftige finansieringsmodel ændrer på rapportens konklusioner.

Man kan naturligvis sige, at det i bund og grund er den kultur- og alt muligt andet godt fjendske regering, der har støbt kuglerne til elendigheden, men ikke i Odense, hvor partierne inkl. SF blot bedre kan lide mursten med visioner end teatermennesker med forestillinger.

Hvad så med de små teatre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce