Husker du Heidi fra X Factor: Det laver hun i dag

Heidi Svelmøe skulle ikke synge mange strofer, før hun blev en favorit i den første udgave af X Factor i Danmark. Foto: Mogens Flindt/Scanpix

Husker du Heidi fra X Factor: Det laver hun i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For ti år siden var Heidi Svelmøe fra Odense på alles læber, da hun blev nummer tre i den første danske udgave af X Factor. I dag fylder musikken mindst ligeså meget for sangerinden, der bruger sang som instrument og terapi.

For ti år siden var hun på alles læber. Det var hendes stemme, man snakkede om. Hendes åbenlyse talent, der gjorde hende til en favorit blandt seere og ikke mindst dommeren Thomas Blachman. Hun sluttede som nummer tre i den første danske udgave af tv-showet X Factor, og med ét var den ukendte Odense-pige allemandseje - et allemandseje alle ville have fat på. Og så blev der stille igen.

- Det var sjovt, og jeg fortryder intet af det - slet ikke, jeg er meget taknemmelig for oplevelsen. Men jeg må også sige, at jeg trængte til ro, da alt postyret begyndte at tage af. Det var en hektisk periode, det var enormt spændende og lærerigt, og der skete utroligt meget på ret kort tid, derfor var det rart da der endelig blev tid til, ligesom at fordøje det hele lidt, men så må der altså også gerne ske noget igen, fortæller Heidi Svelmøe, dengang kendt som Herløw, med et kækt smil, mens hun sætter cykelkurven fra sig i sit øvelokale på Østerbro i Odense.

Det er hendes kontor, hendes arbejdsrum. Selv om hun ikke pt. er en del af mediebilledet, så er hun stadig en stor del af musikken, og musikken er en stor del af hende.

- Musik fylder, som den altid har gjort, meget i mit liv. Jeg bruger musikken og sangen på flere måder i dag, fordi jeg kan se, hvor meget den kan flytte folk - inklusiv mig selv, siger Heidi Svelmøe og uddyber:

- Der sker noget , når du begynder at synge foran andre. Det er for de fleste af os en sårbar ting, fordi vi, når vi synger, udtrykker hvad vi indeholder, også det vi helst ikke vil vise, netop derfor kan sang bruges, som en effektiv form for terapi, når man arbejder med det. Hvis du kan overvinde at stå og synge foran andre, så kan du finde en indre ro i dig selv, som er utrolig nyttig og kan bruges på alle planer i livet, siger hun.

Blå Bog
Heidi Svelmøe

Bor i Odense

Blev landskendt i 2008, da hun fik en tredjeplads i den første udgave af X Factor i Danmark.

Udgav efterfølgende to album: AudioBallerina (2008) og Talisman (2011)

Underviser i dag i sang - privat og gennem FOF

Læs mere: heidisvelmøe.dk

Album på vej

Konkret betyder det, at Heidi Svelmøe underviser i sang, som privatunderviser og gennem FOF i Odense. Sangundervisning - for sangere, der vil være bedre på vokalen, og for "helt almindelige" der vil styrke selvværdet, humøret og stemmen. For drenge og piger, mænd og kvinder i alle aldre.

- Det at synge er en del af vores kultur - en stor del, og jeg mener personligt, at vi synger for lidt. Det giver en helt speciel følelse at synge og at synge sammen, som jeg tror mange undervurderer. Men bare tænk på glæden, det giver, når vi endelig gør det, siger Heidi Svelmøe.

Og derfor gør hun det også selv; synger. Siden X Factor er det blevet til to album, Audioballerina, som hun skrev, komponerede og indspillede i samarbejde med Thomas Blachman og Kasper Winding og Talisman, hvor Tim Christensen er gæst. Et tredje er på vej, men udgivelsesdatoen er ikke på plads endnu - den kommer, når musikken er klar til det.

- Det betyder utroligt meget for mig at udgive min musik, og det er et stort og meget omfattende arbejde, med mange udfordringer, men når det lykkedes er det det hele værd, siger hun.

Husker du Heidi fra X Factor: Det laver hun i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.