Hundredevis af konfirmander på byvandring

1300 kommende konfirmander kommer til Odense for at lære mere om blandt andet Luther. Billedet her er fra sidste års konfirmandtræf, hvor 1200 fynske konfirmanderblev klogere på folkekirken, kristendom og præster.
Foto: Asbjørn Sand

Hundredevis af konfirmander på byvandring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense centrum får besøg af 1300 konfirmander på tre dage - de skal blive klogere på bl.a. Luther

Foråret er lig med konfirmationer og konfirmander. Men inden det kommer så langt, skal 1300 kommende konfirmander prøve på egen hånd at være "et lys i mørket".

Forsøget er en del af Fyens Stifts Konfirmandtræf, der finder sted efter mørkets frembrud den 19., 20. og 21. januar i Odense centrum.

I grupper af 100 bliver konfirmanderne sendt rundt i byen med lysende armbånd for sammen at opleve, "hvordan den kristne tro i fortid og nutid på mange forskellige måder er lys i mørket for mennesker", som det hedder i en pressemeddelelse fra Fyens Stift.

På turen rundt vil de unge blandt andet møde folkekirkens reformator Martin Luther, der med den lutherske kristendom bragte lys ind i middelalderens mørke.

Han dukker op igen, når de unge besøger bispeboligen, som i aftenens anledning er forvandlet til "Skt. Gertruds Kloster", hvor han lærer konfirmanderne noget om, hvordan vi som mennesker har direkte adgang Gud.

I Skt. Hans Kirke møder konfirmanderne flere af Folkekirkens nutidige præster med en særlig funktion - for eksempel gadepræsten og feltpræsten, som fortæller om, hvordan de på deres sted kan bringe lys ind i menneskers liv gennem gudstjenester, nærvær og samtaler.

Besøget slutter i Domkirken, hvor biskop Tine Lindhardt deltager i den afsluttende andagt.

Hundredevis af konfirmander på byvandring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce