Hundeluftersagen: Frifundet kan få 115.000 i erstatning

Politi og frømænd fra Søværnet finkæmmer området, hvor en 59-årig mand torsdag eftermiddag var udsat for et voldsomt overfald.
Foto: Michael Bager

Hundeluftersagen: Frifundet kan få 115.000 i erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 59-årige hundelufter, der i maj blev udsat for et brutalt røveri, er foreløbigt tilkendt 10.000 kroner i erstatning. Imens kan den 16-årige dreng, der blev frifundet i sagen, få knap 115.000 kroner i erstatning.

Offeret for det brutale røveri i Vollsmose i maj er indtil videre blevet tildelt en erstatning på 10.000 kroner for tort. Samtidig kan den dreng, der trods løgne og fortielser blev frifundet i sagen, få tilkendt en erstatning på knap 115.000 kroner.

I sidste uge blev to drenge dømt for det voldsomme overfald, der invaliderede en 59-årige hundelufter. I 17 dage lå Ib Johannes Hansen i koma og vil for altid have store og varige mén.

En tredje dreng på 16 år blev samtidig frifundet efter at have siddet varetægtsfængslet i næsten fem måneder.

- Jeg vil selvfølgelig indsende en ansøgning om takstmæssig erstatning for uberettiget varetægtsfængsling, siger Mette Grith Stage, der er forsvarer for den frifundne dreng.

Taksten for 146 dages varetægtsfængsling er ifølge Rigsadvokatens retningslinjer 114.850 kroner. Det er cirka ti gange så meget, som offeret - Ib Johannes Hansen - indtil videre har fået tilkendt.

Retten har besluttet, at han skal have en torterstatning på 10.000 kroner. Oveni kommer en eventuel erstatning for svie og smerte, som skal anlægges ved en civil retssag, samt for eventuelt tabt arbejdsfortjeneste.

16-årig dreng ændrede forklaring

Da sagen blev rullet op i retten kom det frem, at den 16-årige dreng havde løjet og fortiet oplysninger.

Først nægtede han over for politiet at kende til sagen. Så indrømmede han at have været til stede under overfaldet sammen med to kammerater - dog uden at afsløre navnene på kammeraterne.

Og det kan have stor betydning for, om den 16-årige tilkendes erstatning for uberettiget fængsling, mener chefanklager Jan Stick hos Fyns Politi, som understreger, at han ikke kender sagen i detaljer og derfor udtaler sig generelt.

- Egen skyld ved f.eks. at lyve kan betyde en del. Der er folk, som har siddet varetægtsfængslet længe og blevet frifundet, men ikke fået erstatning, fordi de ikke har fortalt sandheden. Men det er en konkret vurdering, og den går gennem samtlige retsinstanser, forklarer Jan Stick til Fyens Stiftstidende.


Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag.

Hundeluftersagen: Frifundet kan få 115.000 i erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce