Hundeluftersag: Sådan skal brev-fejl hindres


Hundeluftersag: Sådan skal brev-fejl hindres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye initiativer i Odense skal forhindre, at der sendes vigtige breve og mails til alvorligt syge, som det skete for Ib Johannes Hansen, der blev slået ned i Vollsmose.

Odense: Selvom Ib Johannes Hansen, siden et voldsomt overfald i Vollsmose, har været kraftigt invalideret, har han i perioden efter overfaldet modtaget adskillige mails og breve fra blandt andet Odense Kommune.

Breve og mails han ikke har været i stand til at svare på, og som hans pårørende har haft et stort besvær med at stoppe tilgangen af.

Sagen har fået direktør i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Peter Pietras til at iværksætte en række tiltag, der skal forhindre lignende fejl i fremtiden.

IT-systemer ændres

Et af initiativerne er, at det skal gøres muligt at markere særlige forhold og hensyn på borgerens journal i it-systemet Workbase - en slags udråbstegn, som kan poppe op som det første, når sagen åbnes.

Dernæst undersøges det, om det er muligt at omadressere automatiske breve og mails - fra for eksempel NemRefusion - til pårørende.

Når det gælder Jobnet, er det i forvejen muligt manuelt at stoppe automatiske mails.

For det tredje undersøges muligheden for et samarbejde med Odense Universitetshospitals socialrådgivere med henblik på at kunne udveksle information om borgere i særlige situationer.

Og i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen bliver det indskærpet, at der skal være særligt fokus på råd og vejledning, når det gælder alvorligt syge personer.

Beklager fejl

Odense Kommune beklager fejlene i Ib Johannes Hansens sag og indrømmer, at situationen har været håndteret forkert.

- Men det er ikke nok at beklage. Det afgørende er, at embedsmændene gør alt, hvad der er muligt for at undgå, at breve og mails afgår til alvorligt syge og sørger for, at vi i det hele taget yder al den hjælp, vi kan, siger rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S).

Hundeluftersag: Sådan skal brev-fejl hindres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce