Det sidste halvandet år har været fyldt med grundige overvejelser, beslutninger og sommerfugle i maven, inden Helle Raun i sidste uge kunne åbne butikken Moshi Moshi Mind

- Du er da også sådan en Moshi Moshi Mind-pige, sagde min veninde en dag, vi besøgte butikken i Aarhus.Og det var den sætning, der startede det hele. 47-årig Helle Raun fik en tanke. Der længe spirede. Og som siden fik hende til at sige sit job op. En tanke, der nu har fået hende til at åbne sin egen butik i Brandts Passage. Da den første strøtanke blev plantet i hende den dag i Aarhus for halvandet år siden, arbejdede Helle Raun som sufflør på Odense Teater. Et job hun havde haft i 16 år. Det var blevet en identitet for hende, og hun var glad. Hver eneste gang hun åbnede døren ind til teateret, følte hun sig forelsket. Og derfor var beslutningen også så svær. - Jeg har været så splittet. Jeg har jo siddet med lysten til at gøre det og alle følelserne. Og så på den anden side været så nøgtern med kontrakter, tidsplaner og familieliv og spurgt mig selv, om det her bare var en fiks idé, griner hun.

Moshi Moshi Mind

Brandts Passage 31FMandag-torsdag: 11-17.30Fredag: 11-18Lørdag: 10-15

Vejen til en ny hverdag

Moshi Moshi Mind ligger syv andre steder i landet og er kendt for sit univers af tøj, dufte, cremer og olier. Og hver gang Helle Raun har besøgt en af de andre butikker, har hun haft lyst til at blive derinde. Men inden hun var klar til at tage springet, måtte hun vide, om det bare var en forbigående forelskelse.- Jeg har undersøgt alt, hvad jeg kunne på nettet, fulgt Moshi Moshi Mind på de sociale medier og ledt efter om konceptet holdt. Altså ville jeg kunne blive ved med at være fænget af det her univers, også når jeg tog de kritiske briller på. Kunne jeg så blive ved med at syntes, det var lækkert? Det kunne hun. Og det er tydeligt, at hun stadig er fænget, når hun med ivrigt, flagrende fingre sidder i det store hvide butikslokale og fortæller om sin vej hertil. Alle Moshi Moshi Mind-butikkerne er lyse, indbydende og mere et univers, der skal inspirere, give ro og være sanseligt, end det er en butik. Sådan forklarer Helle Raun det, hun blev så draget af. - Jeg var ude og besøge flere af de andre butikker, og jeg blev virkelig bekræftet i, at det ikke bare er floskler. Jeg følte rent faktisk den der ro i hver eneste butik. Og til sidst var der ingen vej tilbage. Det kunne hun godt mærke. Hun var kommet dertil, hvor hun måtte sige op. Hun kunne ikke lade være. Det er nu, jeg er her, det er nu, jeg kan, huskede hun sig selv på. Og så hoppede hun. - Jeg mærkede det særligt, da jeg stod ved disken forleden, og jeg ikke havde mit nodestativ foran mig, men en disk, griner hun. -Når jeg stiller cyklen hernede, får jeg samme følelse, som når jeg åbnede døren ind til teateret. Her hører jeg til, smiler hun. Nærmest lykkelig.

  • Christine Landry

    Af:

    Journalist på Pindle Odense og Ugeavisen Odense.