Hun har altid sagt det med blomster

- Nu er det vist på tide, at jeg går ned på fuld tid, siger Susanne Loof, der i dag stopper som ejer af Blomster- Eske's Eftf., Torvegade 1. Hun slipper dog ikke blomsterfaget helt, og hjemme i haven er der også mange blomster.
Foto: John fredy

Hun har altid sagt det med blomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter 35 år overdrager Susanne Loof i dag Blomster-Eske's Eftf. til sin gamle elev

ODENSE: Når Susanne Loof i dag stopper efter 35 år i samme firma og mange "venner, kunder og forretningsforbindelser" møder op for at sige farvel og tak og held og lykke,

så får hun sikkert hverken blomster eller planter med på vejen, for det er, hvad hendes liv har været fyldt med hver eneste dag i alle 35 år.

- Nu er det vist på tide, at jeg trapper ned til fuld tid, siger ejeren af Blomster-Eske's Eftf., Torvegade 1, Susanne Loof med et blink i øjet.

I morgen overdrager hun så butikken til Mads Demant, uddannet tjener og blomsterbinder.

I praktik i 1965

Som skolepige i 1965 kom hun i praktik hos Johs. Eskesen, der blev så glad for unge Susanne, at han tilbød hende en læreplads.

- Jeg sagde ja tak, og siden har jeg været i firmaet, eller næsten da, fortalte Susanne Loof, mens hun i går talte ned til den vemodige afsked i dag.

Hun kan nu se tilbage på en række meget hektiske, og som hun selv udtrykker det, "meget spændende år i blomstens tjeneste".

I 1970 blev Susanne Loof udlært, hun blev fynsmester i blomsterbinding, bestyrede en overgang to butikker, var dommer ved konkurrencer og købte så Sara Blomster på Hjallesevej i december 1973.

Blomster i bladhuset

I mellemtiden var Blomster- Eske's Eftf. flyttet ind i bladhuset på Gråbrødre Plads, hvor den i mange år var byens mest kendte blomsterbutik, og den butik købte hun i 1980, kort efter Eskesens død.

- Den ville jeg koncentrere mig så meget om, at jeg året efter afhændede Sara, husker hun.

Da KT-Radio ville udvide i 1987, købte og overtog det ekspanderende radio- og tv-firma blomsterbutikken, der derpå flyttede til Torvegade 1, nabo til Sankt Albani Kirke, hvor Blomster-Eske's Eftf. har haft til huse siden.

Som at sælge følelser

- Det er som at sælge følelser. At arbejde med blomster har ofte noget med følelser at gøre, for at skabe blomsterbuketter er også at deltage i alle livets mærkedage, fra fødsel til død, siger Susanne Loof, der fortsætter med at sige det med blomster.

- Jeg tager lige tager et par år mere hos en kollega i Ejby. Og så har jeg jo også lidt derhjemme i værkstedet, sådan til husbehov og venner - og en 2500 kvadratmeter stor have "med det hele", siger blomsterpigen, der trods alt er glad for, at hun har solgt butikken til netop Mads Demant, der som tjenerelev lærte at binde blomster og dekorere borde.

Han blev så begejstret for blomsterne, at han valgte at gå i praktik hos netop Susanne Loof, og siden har Mads Demant kun serveret blomster og planter.

Hun har altid sagt det med blomster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce