Jannie Petersen fra Odense havde tårer i øjnene, da hun fik tilbudt et job og sagde ja efter at have været uden arbejde i godt to år.

- Velkommen til, Jannie. Jeg har fået en ansøgning fra dig.

Jens Hansen, chef i transportfirmaet Alex Andersen Ølund, har stillet sit skrivebord ud i det fri og kaldt 36-årige Jannie Petersen til jobsamtale. Et stykke væk sidder 14 andre ledige fra Korsløkken og Stærmosegården i Odense og ser på, og der er også en pressefotograf, der tager billeder.

Jannie Petersen er synligt nervøs. Jannie Petersen har været ledig i godt to år og ligner en, der frygter endnu en skuffelse.

Men Jens Hansen har haft mulighed for at snakke med hende tidligere og er faldet for, at hun gerne vil uddanne sig inden for logistik. Den uddannelse vil han gerne give hende. Og så sætter han pris på, at hun er struktureret og ordentlig.

- Jeg har lavet en ansættelsesaftale til dig, hvor du skal starte ude ved mig mandag den 14. marts. Tillykke med dit nye arbejde, siger han.

Jannie Petersen er dybt rørt over tilbuddet. Det ser man tydeligt.

Stemningen påvirker flere af de andre i rummet. De ved kun alt for godt, hvor svært det kan være at få et arbejde, når man har gået ledig længe.

Læs reportagen i Fyens Stiftstidende fredag om hvordan det gik andre arbejdssøgende.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).