Huller i hjernen: Odense sætter ind mod en folkesygdom

Kallerupvej 58 er et mødested for personer med demens. Foto: Vibeke Volder

Huller i hjernen: Odense sætter ind mod en folkesygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyens Stiftstidendes Odense-redaktion sætter i disse dage fokus på folkesygdommen demens, og hvordan man i Odense Kommune på forskellig vis hjælper borgere med sygdommen.

Demens eller Alzheimers sygdom er en folkesygdom og den femte mest hyppige dødsårsag i Danmark.

I takt med, at antallet og andelen af ældre borgere stiger i Danmark og i Odense Kommune, stiger også antallet af borgere med en demenssygdom.
Det samme gør udgifterne forbundet med sygdommen, og i dag anslår Nationalt Videnscenter for Demens, at sygdommen vil koste samfundet 24 milliarder kroner om året.

Blandt andet derfor har man i Odense besluttet, at kommunen skal være demensvenlig.

Odense vil være demensvenlig by og et af tiltagene er at uddanne en masse skolebørn til at kunne hjælpe folk med demens. Vi er med ved undervisningen af en klasse på Munkebjergskolen.  FOTO:  Birgitte Carol Heiberg
Odense vil være demensvenlig by og et af tiltagene er at uddanne en masse skolebørn til at kunne hjælpe folk med demens. Vi er med ved undervisningen af en klasse på Munkebjergskolen. FOTO: Birgitte Carol Heiberg

Her kan du læse om, hvordan Odense Kommune arbejder på at blive en demensvenlig by og allerede nu har 3000 demensvenner.

Du kan læse om den afgående rådmands bud på, hvordan man sikrer indsatsen for demensramte borgere i fremtiden og møde 5. a, der er blevet demensvenner.

Alzheimers kaldes også de pårørendes sygdom, og det kan Torben Ebsen Nielsen tale med om. Læs om hvordan det er langsomt at miste sin kone, som man kender hende, og hvordan det er at lade hende flytte i plejebolig.

I interviewet med professor Steen Hasselbalch fra Nationalt Videnscenter for Demens kan du læse om den nyeste forskning inden for demenssygdomme, og i interviewet med Alzheimerforeningens direktør,
Nis Peter Nissen kan du få et bud på, hvad foreningen mener, kommunerne bør gøre i takt med, at flere og flere får en demensdiagnose.

I vores tema finder du også en reportage fra Kallerupvej 58, der er et helt unikt tilbud til mennesker i det tidlige stadie af demenssygdommen.

Du kan få gode råd til at forebygge demens og information om, hvordan man ser de tidlige tegn på sygdommen og meget andet i temaet "Demens i Odense".

Huller i hjernen: Odense sætter ind mod en folkesygdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce