Hovsa: Folk falder over trappe i Borgernes Hus

Trappen i Borgernes Hus er spærret af, så det kun er muligt at bruge rampen, hvis man vil indenfor. Foto: Ane Johansen

Hovsa: Folk falder over trappe i Borgernes Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgernes Hus har været åbent i et par uger, men ikke alle er faldet for den glitrende guldfacade - nogle er også faldet over trappen. Arkitekt lover løsning inden længe.

Det er snart tre uger siden, at den skinnende bygning på Østre Stationsvej slog dørene op for første gang. Men Borgernes Hus har nok ikke gjort et lige godt indtryk på alle. Mange er nemlig faldet over trappen i hovedindgangen.

- Vi er optaget af at få det forbedret med det samme, siger bibliotekschef Kent Skov Andreasen.

Hovedbiblioteket har til huse i stueetagen i Borgernes Hus med frit udsyn fra receptionen til trappen i indgangen.

- Der var en ældre herre, som faldt og måtte en tur på skadestuen. Jeg ved ikke, hvad der skete, siger Kent Skov Andreasen og understreger, at det ofte ikke går mere galt, end at folk snubler lidt.

- Hvor stort et problem er det, at folk falder på trappen?

- Når det er mere end en eller to, der skvatter om dagen, så vil jeg vurdere det er et problem. Det kan vi ikke leve med, siger han og forklarer, at Odense Kommunes arkitekter arbejder på en løsning.

Trappen er af beton, og i et zig zag-mønster på tværs af den går en rampe til eksempelvis kørestolsbrugere. Som en midlertidig løsning er der sat røde trafikkegler og afspærringsbånd op, så det kun er den tværgående rampe, der kan benyttes.

- Det ser ud af H til, men det tvinger folk til at bruge rampen, for det er jo kun trappen, der er et problem. Det handler om at forebygge fald og uheld, indtil arkitekterne finder en løsning, siger Kent Skov Andreasen.

Borgernes Hus
Borgernes Hus åbnede den 24. november, hvor flere tusinde mennesker besøgte huset.Hovedbiblioteket, Musikbiblioteket, Center for Civilsamfund, Frivilligcenter Odense og en række tilbud fra Borgerservice hører nu under samme tag.

Borgernes Hus har åbent klokken 8-21 mandag-fredag og 10-16 i weekenden.
Trappen er ensfarvet, og derfor kan det være svært for ældre mennekser at se trinnene. Foto: Ane Johansen
Trappen er ensfarvet, og derfor kan det være svært for ældre mennekser at se trinnene. Foto: Ane Johansen

Farver og gelænder

Og løsningen er på vej, lover arkitekt hos Odense Kommune, Torry Faxø, som står bag Borgernes Hus. 

- Ældre mennesker har svært ved at se trappen, når den er ensfarvet. Derfor skal vi have noget farve på, og så skal vi have sat et gelænder op i den ene side, siger han.

- Hvornår kan man regne med det?

- Der kommer andre boller på suppen inden længe. Det lover jeg dig. Der er nok lidt leveringstid på gelænderet. Men mon ikke der går cirka 14 dage, før vi kan fjerne afspærringen igen, siger Torry Faxø.

Hovsa: Folk falder over trappe i Borgernes Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce