Hovsa: 19-årig anholdt efter pistol på Facebook-billede

Det fik alvorlige konsekvenser for en ung mand, der smed et billede på Facebook med en pistol i hånden. Arkivfoto.
Foto: Cottereau Fabien/Colourbox

Hovsa: 19-årig anholdt efter pistol på Facebook-billede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det fik uventede og alvorlige konsekvenser for en 19-årig odenseaner, da han i nat lagde et billede på Facebook, hvor han holdt en pistol. Politiet opsøgte den unge mand - og det gav en uventet sidegevinst.

Det hele starter, da en beboer på 4. maj-kollegiet ser en sortklædt mand i nattetimerne. Beboerne tror, der er tale om en tyveknægt og deler et opslag i i kollegiets interne gruppe på Facebook.

Det får en 19-årig beboer til tasterne. Han lægger et billede op, hvor han holder en pistol og med meget truende ord ytrer noget i retning af: "Han kan bare komme an".

Billedet vækker mistanke

Politiet opdager billedet, der vækker mistanke, fortæller vagtchef Lars Thede til Fyens.dk.

- Billedet viser pistolen i hånden på den 19-årige med hanen spændt. Det er ikke til at se, hvad pokker det er for noget. Vi identificerer ham og tager ud på besøg, fortæller han.

Politiet banker på hos den 19-årige pistolbærer og finder hurtigt ud af, at der er tale om en softgun-pistol (en pistol der skyder med plastikkugler). Ordlyden på nettet samt offentlig færden med våbnet udløser to sigtelser.

- Billede og ordlyd er så skrappe, at vi sigter ham for trusler. Da han har færdedes offentlig med våbenet, sigter vi ham også for overtrædelse af våbenloven, oplyser Lars Thede.

En uventet gevinst

Men historien slutter ikke der.

Politiet beslutter sig for at kigge den 19-åriges lejlighed igennem, og det viser sig at være en klog beslutning. På adressen finder politiet stjålne effekter, der kan knyttes til et indbrud i en bil sidste lørdag.

- Han har lænset en bil for Ipads, andet teknisk udstyr, beklædningsgenstande og jagtpatroner. Vi sigter ham for tyveri og i og med, at han har hugget jagtpatroner, sigter vi ham for endnu en overtrædelse af våbenloven, siger Lars Thede.

Det blev til en lang række sigtelser for den 19-årige, der i kådhed smed et billede på Facebook.

- Det tog en uventet drejning, som den 19-årige nok ikke havde forudset, lyder det fra vagtchef Lars Thede.

Hovsa: 19-årig anholdt efter pistol på Facebook-billede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce