Hotellet kalder på Aldo


Hotellet kalder på Aldo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CHARME: Lille hotel skiller sig ud
CENTRUM: Hvad har Carl Nielsen, Peter Bastian, Jens Okking, Ingvar Cronhammar, Dannie Druehyld og Sussi & Leo til fælles?

De har alle boet på Odenses mindste hotel i Dronningensgade 5, i det villalignende hus, som fotograf J. Berning byggede til atelier tilbage i 1887.

31 år senere, i 1928, blev huset bygget om til hotel med en halv snes værelser, og siden har det været hyggeligt alternativ til byens stjernehoteller.

- Vi har mange gode gæster ud over de gængse turister, som vi har mange af lige nu; vi har kursister og skuespillere, kunstnere, håndværkere og musikere fra hele verden som faste gæster - formentlig fordi vi har et lille, anderledes hotel, hvor den personlige betjening opvejer det luksuriøse, fortæller Aldo Borghei, 53, der siden han købte hotellet for 15 år siden har været en nærmest integreret del af huset. Det eneste i gaden med forhave, der tager sig smukt ud fra hotellets opholdsstue, hvor gæsterne nyder morgenmaden, og hvor Deres udsendte møder den tilfredse hotelejer.

Mødet med Odense

Aldo Borghei kom til Danmark for 24 år siden, efter han hjemme i Rom havde mødt sin første kone, der var fra Fyn. Han gik på kunstakademiet og kom til Danmark som ingeniør. I de første år i byen var han ansat på Odense Kommune.

Gennem venner blev han gjort bekendt med det lille familiehotel Kahima, opkaldt efter ejeren gennem 35 år Karen Henriette Madsen. Hun ville sælge, og en drøm om at blive selvstændig blev realiseret, da romeren Aldo overtog hotellet.

Han blev ærke-odenseaner - og sådan har det været siden. Nu er han gift med Tanja, der også er involveret i hotellets hverdag.

- Vi er her selv hele tiden, og er vi ikke det, fordi vi skal på indkøb i byen, så skal kunderne kunne få fat i os med det samme, fortæller Aldo Borghei, der kalder sig hoteldirektør, rengøringsassistent, indkøber, recpetionsassistent og booker.

En glad hverdag

- Det er dét arbejde og mødet med gæsterne, der gør, at jeg er så glad for at være her, siger Aldo Borghei, der driver et stykke midtby-charme

Han tilføjer, at hotellet den sidste uges tid har haft besøg af turister fra Sverige og Norge, at han har faste gæster fra Holland, USA og England, at der også kommer gæster fra Italien og Portugal - og at han lige nu venter på et par fra England.

Der er fire enkeltværelser og otte dobbeltværelser - og de fleste vælger at blive i byen 2-3 nætter. Fire af værelserne deler bad og toilet på gangen.

Kan tale om prisen

- Bliver gæsterne her mere end én nat, så giver vi dem også en god pris. Grundprisen er fra 200-250 kroner pr. person. Men så er der også morgenmad med i prisen, siger Aldo, der afslører, at han har svært ved at tage hjem til gamle Rom på ferie.

- Jeg føler mig som ét med huset, som jeg taler med hver dag. Det sker, det svarer igen, og jeg får tit en god snak med huset, siger han, drikker kaffen og kaster blikket udenfor på det japanske kirsebærtræ ved siden af et blåregn.

- Når jeg en sjælden gang tager på ferie, kan huset savne mig. Jeg skal komme hjem. Det er en mærkelig fornemmelse, som er svær at forklare, siger han, da der kan høres folk ved hoveddøren.

Hoteldirektøren rejser sig og kikker ud gennem vinduet. "Det er englænderne", siger han, og straks står han i døren.

"Welcome to the small hotel".

Hotellet kalder på Aldo

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce