Holsedore-byggeri: Ekstra etage sendes i høring igen

Sådan kommer ejendommen til at se ud, hvis det bygges til, som ejeren ønsker. Illustration: OBH Gruppen

Holsedore-byggeri: Ekstra etage sendes i høring igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Kommunes opfattelse er, at én ekstra etage på bevaringsværdig bygning kan opføres lovligt. Det er stik modsat af selvsamme kommunes vurdering for halvandet år siden.

Fristen for at gøre indsigelse imod planerne om en ekstra etage på den bevaringsværdige ejendom Holsedore 18 er nu udsat til 26. januar.

Forlængelsen af indsigelsesfristen kommer efter, at et revideret ombygningsprojekt forleden er blevet sendt i fornyet høring hos naboerne, fordi bygherren KC Byg har foretaget en række ændringer. Blandt andet er et udvendigt trappetårn fjernet, og tilbygningen er flyttet længere væk fra de nærmeste naboer.

En af naboerne er Svend Pedersen, der bor i ejendommen lige ved siden af Holsedore 18.

Han kalder det nye projekt "en forbedring". Men han har stadig svært ved at forstå, at kommunens byggesagskontor mener, opførelse af en ekstra etage kan tillades, når selvsamme kommune i interne mails og i et svar til bygherren i maj 2016 fastslog, at der ikke måtte ændres på bygningens ydre.

"Bygningen er bevaringsværdig, og dens ydre skal bevares. Tilbygninger ovenpå eksisterende bygninger kan dermed ikke godkendes", lød det blandt andet i en intern mail.

- Det er stadig det her med, at jeg mener, en ekstra er en ekstra etage, og det blev fastslået ret klart i 2016, at det må man ikke, fordi bygningen er bevaringsværdig, siger Svend Pedersen, der har tænkt sig at gøre indsigelse igen.

Kontorchef i Byggesag, Brian Brandt Bundsgaard, forklarede 23. december, at der efter Byggesags opfattelse i dag er tale om et andet projekt end det, der blev vurderet i 2016.

- En ekstra etage er en ekstra etage. Men der er forhold omkring facaderne og respekten for den eksisterende bygning, som er anderledes, lød det fra Brian Brandt Bundsgaard.

Kontorchefen understregede også, at Byggesag ikke har taget endelig stilling til sagen, som i øvrigt i sidste ende skal afgøres af politikerne i By- og Kulturudvalget.

Det sker efter planen på et møde den 6. februar.

Holsedore-byggeri: Ekstra etage sendes i høring igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce