Odense: Vi hører så meget om indvandringen til Danmark, men i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet var der faktisk masseudvandring fra Danmark til det nye land USA. Og det kan du høre mere om i et formiddagsforedrag på torsdag den 25. februar fra 10 til 12. Det sker i Dalum Kirkes anneks på Dalumvej 112B.

Museumschef ved Odense Bys Museer, Torben Grøngaard Jeppesen, vil fortælle om rejsen til det ukendte og om, hvordan immigranterne etablerede sig i det nye land.

Mere end 450.000 tog den lange tur over Atlanterhavet, og nogle rejse endda så langt som til Australien eller Sydamerika.

I dag henviser omkring 1,5 million amerikanere til deres danske rødder.

Historien vil blive fortalt i ord og billeder, men foredraget vil blive bistået af en udstilling om en familie, der forlod Dalum og satte kursen mod Amerika.

Der er gratis adgang, og tilmelding er ikke nødvendig.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.