Historiker, der netop har skrevet speciale om emnet, holder foredrag

I begyndelsen af foråret 1945 begyndte den tyske værnemagt at indkvartere flygtninge i landsbyerne Allesø og Beldringe, som de havde beslaglagt med det formål at oprette Beldringe Flyveplads.

Efter befrielsen blev det besluttet, at Allesø skulle forblive flygtningelejr, og i foråret 1946 blev flygtningelazarettet i Odense flyttet til Beldringe.

I Allesølejren og på Beldringe Lazaret opholdt der sig frem til februar 1947 minimum 1732 tyske flygtninge, der boede isoleret fra omverdenen i landsbyernes beslaglagte huse.

Historiker Lisette Juhl Hansen har netop skrevet speciale om emnet på Syddansk Universitet, og hun vil i et foredrag fortælle om denne interessante og på mange måder aktuelle historie.

Det foregår torsdag den 31. marts kl. 10-12 i Historiens Hus, Klosterbakken 2.

Billetprisen er 40 kr. og inkluderer kaffe/te og et rundstykke efter foredraget. Billetter kan reserveres på tlf. 6551 1030 eller historienshus@odense.dk. Reserverede billetter skal afhentes senest en halv time før foredragets begyndelse.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.