Efter renoveringsarbejde med fuldstændig vandtæt overdætning er Bjørn Nørgaards skulptur snart under åben himmel igen.

Skulpturen på Banegårdspladsen i Odense er efter endt renovering ved at komme helt frem i lyset igen. Arbejdet er gennemført, så skulpturen kan være fri, belyst og med vand, når HCA-fødselsdagen fejres 2. april.

Det er bassinet under skulpturen, som har været dårligt og mangelfuldt lavet. Fugerne har været af ringe materiale, og nogle af de store blokke i fundamentet har været klodset primitivt op med kiler.

Det er nu bragt i orden for omkring en halv mio. kr.

Det utætte fundament betød, at vandet sivede ud i dækket ned til bil- og cykelparkeringen, og der har været vand i mange hulrum.

Under sydligere himmelstrøg med mindre frost og færre frostpassager som her, ville arbejdet måske have været godt nok. Men det har slet ikke levet op til danske forhold.

Det kan ikke ses umiddelbart, at skulpturen har været gennem en renovering, som har kostet op mod ti procent af den oprindelige bygge- og købspris.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.