Højresvingsulykke ikke klarlagt: Politiet efterlyser flere vidner

En ung kvinde blev torsdag formiddag dræbt i en højresvingsulykke i krydset mellem Svendborgvej og Drejebænken i det sydlige Odense. Fyns Politi mangler fortsat vidner, der kan hjælpe med at kaste lys over, hvordan ulykken skete. Foto: Michael Bager

Højresvingsulykke ikke klarlagt: Politiet efterlyser flere vidner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Politi har endnu ikke besluttet, om den lastbilchauffør, der torsdag påkørte og dræbte en 18-årig gymnasieelev i det sydlige Odense, skal i grundlovsforhør. Politiet mangler vidner, som kan kaste lys over ulykken, da den skete.

Fyns Politi efterlyser vidner, der kan være med til at klarlægge den tragiske ulykke, der torsdag morgen kostede en blot 18-årig gymnasieelev livet i det sydlige Odense.

Klokken 9.40 blev den 18-årige Josephine Alexandra Smith, der var elev på Sct. Knuds Gymnasium, kørt ned og dræbt i en højresvingsulykke i krydset Svendborgvej/Drejebænken i det sydlige Odense, på vej til skole.

Ifølge vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi mangler man fortsat afgørende vidner, som overværede ulykken i det øjeblik, den skete, for at kunne klarlægge præcist, hvad der skete. Og hvem af de to parter, der overtrådte færdselsreglerne i det fatale øjeblik.

Det vidne kan også være afgørende for beslutningen om, hvorvidt den ukrainske lastbilchauffør, der førte lastbilen, skal i grundlovsforhør.

- Vi mangler vidner, der kan kaste lys på sagen, og hvad der skete i i situationen. Det vidne har vi ikke. Krydset er indrettet sådan, at lastbil og cyklist ikke har grønt på samme tid, så en af dem har overtrådt færdselsreglerne, siger han.

Dybt chokeret chauffør

Han opfordrer vidner, der var tæt på situationen til at kontakte Fyns Politi.

- Det kan være en bilist, der har kørt bagved lastbilen eller lige foran og har set noget i bakspejlet i det øjeblik. Men det skal helst være en, der har set noget, ellers behøver man ikke ringe ind, siger han.

Den ukrainske chauffør er fortsat i politiets varetægt, men hvorvidt han kommer i grundlovsforhør afhænger af, hvad eventuelle vidner kan fortælle og bidrage med.

- Han er selvfølgelig dybt chokeret og ked af det. Vi har svært ved at holde på ham, hvis ikke vi får sagen yderligere klarlagt, siger Thomas Bentsen.

Har chaufføren overholdt færdselsloven og kørt ud for grønt lys, mens den 18-årige pige har kørt over for rødt lys, kan han få en bøde for manglende agtpågivenhed.

Hvis det viser sig, at chaufføren er kørt ud for rødt lys og dermed gjort sig skyldig i uagtsomt manddrab kan det straffes med en bøde eller fængsel. Der er juridisk praksis for begge dele, når der er tale om uagtsomt manddrab.

Får chaufføren en bøde vil han som alle øvrige udenlandske trafikanter blive afkrævet pengene kontant og med det samme.

Højresvingsulykke ikke klarlagt: Politiet efterlyser flere vidner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce