Højresvingsulykke: Lastbilchauffør får en bøde

Lastbilchaufføren, der torsdag var involveret i dødsulykken på Svendborgvej, bliver nu løsladt. Foto: Michael Bager

Højresvingsulykke: Lastbilchauffør får en bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lastbilchaufføren, som torsdag formiddag var involveret i en højresvingsulykke i Odense S, hvor en 18-årig cyklist blev dræbt, bliver ikke fremstillet i et grundlovsforhør.

Den ukrainske lastbilchauffør, som torsdag formiddag var involveret i en højresvingsulykke i krydset mellem Svendborgvej og Drejebænken, hvor en 18-årig kvinde blev dræbt, bliver ikke fremstillet i et grundlovsforhør. Det fortæller Brian Dybdal fra anklagemyndigheden.

- Af de beviser, der er samlet sammen, har vi vurderet, at der ikke er grundlag for at varetægtsfængsle ham. Der er ikke noget, der indikerer, at han har kørt i en sådan grad af uagtsomhed, at han vil stå til en fængselsstraf, siger Brian Dybdal.

Han forklarer, at anklagemyndigheden baserer beslutningen om ikke at fremstille føreren af lastbilen i et grundlovsforhør på, at manden hverken var påvirket eller havde kørt hasarderet.

- I en 'almindelig' højresvingsulykke, det vil sige, hvor føreren overser en cyklist eller fodgænger, som afgår ved døden, men ikke har været påvirket eller har kørt vanvidskørsel, bliver sagerne typisk afgjort med bøde.

Bøden er typisk på 4000 kroner

Bøden for et tilfælde som dette lyder typisk på 4000 kroner. I modsatte tilfælde, hvor føreren af køretøjet eksempelvis er påvirket, er straffen fængsling, der også gør det muligt for varetægtsfængsling, indtil dommen falder.

- Det er en ulykkelig sag, det er der ingen tvivl om, men som vores straffesystem er, så tyder det på nuværende tidspunkt ikke på, at han står til en fængselsstraf, siger Brian Dybdal.

Derfor bliver lastbilchaufføren nu løsladt. Sagen efterforskes fortsat.

Højresvingsulykke: Lastbilchauffør får en bøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce