Brandfolk fra Beredskab Fyn fik torsdag aften luftet stigevognen, da der fra Fyrreparken i Vollsmose indløb en alarm af de mere usædvanlige: Ikke en kat, men en mand sad fast i et træ.

Klokken 22.03 torsdag aften blev Beredskab Fyn bedt om at hjælpe en ung mand, som tilsyneladende ikke kunne komme ned fra det træ, som han var kravlet op i.

Ifølge Fyns Politi var manden tilsyneladende kravlet op efter en drone, som havde sat sig fast et godt stykke oppe i træet.

- Men da han var kommet omkring 10 meter op, blev det vist for højt for ham, og han kunne ikke komme videre, hverken op eller ned. Så vi fik ham hjulpet ned med en stigevogn, fortæller indsatsleder hos Beredskab Fyn Tom Frydenlund.

Reglerne for droneflyvning er i øvrigt ganske restriktive i Danmark. Det er ulovligt for privatpersoner at flyve med droner inden for byområder, og uden for byområder skal der være mindst 150 meter til nærmeste bymæssige bebyggelse og til den nærmeste større vej.

Fra 1. juli i år er det desuden blevet lovpligtigt at erhverve sig et dronetegn, hvis man vil flyve med en drone, som vejer mere end 250 gram.

Du kan læse mere om reglerne for droner på Trafikstyrelsens side om droner.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Fyens.dk og vinskribent for Fynske Medier.