Hjerte-førstehjælp kan redde flere

30 tryk og to pust. Nøgleringen fra Matas sælges for Hjerteforeningen, der får 19 kr. i overskud pr. ring. Vedhænget fortæller, hvad man skal gøre for at yde hjerteførstehjælp. 30 tryk og to pust i munden.

Hjerte-førstehjælp kan redde flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjerteforeningen og Matas sammen om initiativ til hjertestart

Odense: En nøglering kan være med til at redde flere danskeres liv. I hvert fald betyder salget af ringe et overskud til Hjerteforeningen, og samtidig udbredes kendskabet til, hvad man kan gøre for at yde hjerteførstehjælp.

- Alt for mange er bange for at gøre noget forkert, hvis de ser en person få et hjertestop. At ringe 112 er fantastisk vigtigt, men det er lige så vigtigt, at folk yder livreddende førstehjælp, inden ambulancen kommer. 30 tryk på brystet, 2 pust i munden. For hvert minut hjertet ikke slår, tager hjernen skade, og derfor er det så vigtigt, at vi gør noget, siger Inge Vestbo, direktør i Hjerteforeningen.

Ti danskere falder hver dag om med hjertestop. Kun en af dem overlever. Det vil Hjerteforeningen lave om på med kampagnen ”Gør noget for hjertet”, som samler penge ind til forskning, der bl.a. skal være med til at afdække, hvorfor tilsyneladende raske mennesker pludselig rammes af hjertestop.

Matas og Hjerteforeningen gør det nu nemt for danskerne at yde deres bidrag til, at færre dør af hjertestop. Fra 15. april kan man i alle landets 293 Matas butikker købe en nøglering for 35 kr., hvor hele overskuddet på 19 kr. går til Hjerteforeningen.

Matas og Hjerteforeningen har i de kommende måneder gratis arrangementer, der skal klæde danskerne bedre på til at give livreddende førstehjælp, hvis de oplever en person med hjertestop.

Hvor og hvornår: www.matas.dk/hf. og læs på www.gørnogetforhjertet.dk

Hjerte-førstehjælp kan redde flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce