Hjemmeværnet er flyvende fra i dag


Hjemmeværnet er flyvende fra i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn har i dag fået flyvende deling, stationeret i Beldringe.

Hjemmeværnet indsætter i dag fire nye flyvende delinger og dermed er hele landet dækket med fly, der på en halv time kan gå på vingerne til eftersøgninger, overvågning, trafikkontrol, miljøuheld, militære øvelser og andre situationer, hvor overblik fra luften kan være en fordel.

Informationschef for Hjemmeværnet Tuf Krenchel siger, at et Cesna-fly med plads til pilot og navigatør er stationeret på lufthavnen i Beldringe og som udgangspunkt er flyet et supplement til SOK's helikoptertjeneste. Hjemmeværnets fly kan f.eks. tage sig at opgaver, der vurderes for små til helikopterindsats.

Der er lavet handlebaner, hvor politi, brandvæsen og beredskab fra luften kan erfare, hvordan overblikket bliver bedre ved en eftersøgning af bortkomne, lokalisering af forurening, eller en trafiksituation, der skal vurderes. - Og vi ser frem til at Hjemmeværnets fly indgår tæt samarbejde med Fyns Politi, siger Tuf Krenche

Hjemmeværnet har siden 2007 haft fly og besætninger i Maribo, Roskilde, Esbjerg og Rønne og fra i dag bliver også Randers, Skive, Sindal og Beldringe centre for flyvende delinger. Derfor har Hjemmeværet pilot og navigatør siddende stand by i Beldringe.

Cesna'en er en langt billige løsning end SOK's helikoptere. Det vil koste Samfundet omkring to tusinde kroner at sende en Cesna afsted. Derimod koster det mindst 20.000 kroner, når en Søværnets helikoptere skal lette til en opgave.

Forsvarsministeriets forsøgsperiode varer frem til udgangen af 2009.

Hjemmeværnet er flyvende fra i dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce