Hjælp til en presset hjemmepleje

Rådmand Søren Windell (K) har selv været på tur med hjemmeplejen og oplevet, at der var særdeles travlt. Foto: Lasse Hansen

Hjælp til en presset hjemmepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidst var det aftenvagterne på plejecentrene, der fik del i millionerne fra kommunens skattestigning. Denne gang er det de udkørende gruppers tur til et økonomisk løft på 21 millioner kroner. Pengene falder på et tørt sted, mener både forvaltning og rådmand.

De er hver dag på omkring 10.000 besøg i odenseanske hjem. De kører kilometervis på de kommunale veje for at hjælpe ældre og svage borgere med måltider, medicin, bad, rengøring og meget andet.

Hjemmeplejen - eller de udkørende grupper som de kaldes i forvaltningen - har travlt i disse år, og de får mere travlt de kommende år, hvor antallet af plejekrævende ældre stiger, og det sammenhængende sygehusvæsen betyder, at flere og flere opgaver skal varetages af den kommunale sygepleje, når borgerne udskrives tidligere fra supersygehusene.

Derfor er det også helt betimeligt, når de 21 millioner kroner, der er til ældre- og handicapområdet fra næste års skattestigning, går til de udkørende grupper, mener rådmand Søren Windell (K).

- Jeg har jo selv været med ude og køre med nogle grupper, og de har meget travlt. Der kan nogen gange være en myte om, at vi skal drikke kaffe og se fotoalbum, hver gang vi besøger nogen, men det er ikke virkeligheden. Vores opgaver er sådan set at komme der så lidt som muligt. Medarbejderne gør en kæmpe indsats, og når vi får et stigende antal ældre og flere og flere opgaver fra regionen, så er vi nødt til at have flere penge til det her område, siger rådmanden.

Han er ikke bekymret for, at pengene blot lapper på en situation, hvor opgaverne er blevet flere, mens antallet af ansatte ikke er fulgt med.

- Nej, pengene bliver brugt på, at der bliver ansat flere, og selv om der også med tiden kommer flere opgaver, så betyder det her også, at der bliver mere tid ude hos borgerne, påpeger Windell.

Et rigtigt skridt

I alt regner forvaltningen med, at der som følge af de ekstra ressourcer med budgettet for 2018 skal ansættes mellem 50 og 60 såkaldte "varme hænder" i hjemmeplejen. Især sygeplejersker men også social- og sundhedassistenter og fysio- og ergoterapeuter vil i den kommende tid blive ansat i den kommunale hjemmepleje.

I Ældre- og Handicapforvaltningen er man tilfreds med den politiske beslutning om, at det er de udkørende grupper, der denne gang får et økonomisk løft.

- Vi kan efterhånden se en mere presset hjemmepleje, der får flere og flere komplekse opgaver. Med de nye ressourcer håber jeg, at man kan mærke ude hos borgerne og blandt medarbejderne, at der er blevet lidt mere luft til opgaverne, siger Jeanette Andreasen, der er stabschef i Økonomi og HR i Ældre- og Handicapforvaltningen.

Hun minder dog om, at man også skal huske proportionerne på et område med et samlet budget på cirka en halv milliard.

- Men det her er et skridt i den rigtige retning. Med tiden vil der blive flere ældre over 85, og den udvikling er vi opmærksom på og følger nøje. Det fremgår også af budgettet, at man i år vil begynde at se på demografien, så der er et politisk fokus på det, siger hun.

Hjælp til en presset hjemmepleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce