Hit eller shit: Krejlere gør klar til Gul & Gratis Genbrugsmarked


Hit eller shit: Krejlere gør klar til Gul & Gratis Genbrugsmarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag åbner årets Gul & Gratis Genbrugsmarked i Odense Congress Center. Fyens Stiftstidende bad derfor tre loppere udpege årets "hit" og årets "shit".

Odense: Blandt Pokémon-håndklæder, en sommerkjolebeklædt mannequindukke med Darth Vader-hjelm og farverige retrokander er 300 boder ved at skyde op i Odense Congress Center.

Årets Gul & Gratis Genbrugsmarked åbner nemlig lørdag, og mellem 8.000 og 10.000 gæster forventes at dukke op.

Mens de sidste klapborde fredag middag blev foldet ud og de sidste statuetter støvet af og stillet på plads, bad Fyens Stiftstidende tre rutinerede krejlere udpege den ting, de er helt sikre på at få solgt, og den ting, de har slæbt med igen og igen uden held.

For det kan være svært at vide, om du er ved at få fingrene i et "hit" eller noget "shit".


I weekenden er der genbrugsmarked i OCC i Odense. Foto: Nils Svalebøg

I weekenden er der genbrugsmarked i OCC i Odense. Foto: Nils Svalebøg


Briand Hemmingsen er fra Langsted ved Assens. Han er weekendkrejler og driver forretningen igenbrug.dk, hvor han sælger gamle ting i svensk bondestil. Han har været på markedet i Odense i 10 år.
- Det startede for mig som for så mange andre ved, at jeg tænkte, at det var spændende at gå på loppemarked. Jeg har en lille hytte i Småland i Sverige, og jeg køber ind på loppemarkeder der. For i Danmark har vi enten brændt ellers solgt vores møbler i svensk bondestil til tyskerne, siger han.

Hit: Drejestol fra starten af 1900-tallet.
- Den er formentlig blevet brugt hos en saddelmager i Småland. Jeg vil virkelig blive overrasket, hvis den ikke er solgt allerede ved middagstid i morgen.

Shit: Retrokander.
- For et par år siden skulle alle have retro-ting. Det var virkelig noget, der rykkede. Hvis vi i dag blot kommer af med halvdelen, skal vi være glade. 

Foto: Nils Svalebøg

Briand Hemmingsen er fra Langsted ved Assens. Han er weekendkrejler og driver forretningen igenbrug.dk, hvor han sælger gamle ting i svensk bondestil. Han har været på markedet i Odense i 10 år. - Det startede for mig som for så mange andre ved, at jeg tænkte, at det var spændende at gå på loppemarked. Jeg har en lille hytte i Småland i Sverige, og jeg køber ind på loppemarkeder der. For i Danmark har vi enten brændt ellers solgt vores møbler i svensk bondestil til tyskerne, siger han. Hit: Drejestol fra starten af 1900-tallet. - Den er formentlig blevet brugt hos en saddelmager i Småland. Jeg vil virkelig blive overrasket, hvis den ikke er solgt allerede ved middagstid i morgen. Shit: Retrokander. - For et par år siden skulle alle have retro-ting. Det var virkelig noget, der rykkede. Hvis vi i dag blot kommer af med halvdelen, skal vi være glade. Foto: Nils Svalebøg


Anne Lise Sørensen er fra Horne.
- Jeg begyndte at gå til loppemarked i 90'erne. Jeg var her også sidste år. Om sommeren holder jeg også loppemarked i Horne, hvor jeg bor. Der er mange turister. Der er frygtelig meget arbejde i det her, så man skal virkelig kunne lide det, siger hun.

Hit: Arne Bang skål. 
- Det er et samlerobjekt, så det, er jeg overbevist om, ryger hurtigt.

Shit: Gammel visitkortskål.
- Jeg har haft den i fem-seks år, og jeg er så bange for, at den går i stykker, hver gang jeg tager den med på marked. For den er så fin. Men der er ikke nogen, der vil købe dem mere. De er måske ved at blive for gamle.

Foto: Nils Svalebøg

Anne Lise Sørensen er fra Horne. - Jeg begyndte at gå til loppemarked i 90'erne. Jeg var her også sidste år. Om sommeren holder jeg også loppemarked i Horne, hvor jeg bor. Der er mange turister. Der er frygtelig meget arbejde i det her, så man skal virkelig kunne lide det, siger hun. Hit: Arne Bang skål. - Det er et samlerobjekt, så det, er jeg overbevist om, ryger hurtigt. Shit: Gammel visitkortskål. - Jeg har haft den i fem-seks år, og jeg er så bange for, at den går i stykker, hver gang jeg tager den med på marked. For den er så fin. Men der er ikke nogen, der vil købe dem mere. De er måske ved at blive for gamle. Foto: Nils Svalebøg


Jørgen Jørgensen er fra Esbjerg. Han og hustruen begyndte at samle, da de var omkring 18 år. For et par år siden begyndte de at sælge nogle af deres samlerobjekter på loppemarkeder. Det er anden gang, de er med i Odense Congress Center.
- Vi har så meget samlergen, at vi ikke kan bevæge os rundt hjemme på vores gulv for bare ting, fortæller han.

Hit: To Bjørn Wiinblad-engle.
- Det, folk køber, er de gamle originale. Og de her er fra 2001. Det ville undre mig meget, hvis vi ikke får dem solgt.

Shit: Et gammelt strygejern.
- For ti år siden røg de som varmt brød. Men det er de unge, der sætter dagsordenen, og de vil ikke købe dem mere. Det har stået hjemme på hylden i flere år.
Foto: Nils Svalebøg

Jørgen Jørgensen er fra Esbjerg. Han og hustruen begyndte at samle, da de var omkring 18 år. For et par år siden begyndte de at sælge nogle af deres samlerobjekter på loppemarkeder. Det er anden gang, de er med i Odense Congress Center. - Vi har så meget samlergen, at vi ikke kan bevæge os rundt hjemme på vores gulv for bare ting, fortæller han. Hit: To Bjørn Wiinblad-engle. - Det, folk køber, er de gamle originale. Og de her er fra 2001. Det ville undre mig meget, hvis vi ikke får dem solgt. Shit: Et gammelt strygejern. - For ti år siden røg de som varmt brød. Men det er de unge, der sætter dagsordenen, og de vil ikke købe dem mere. Det har stået hjemme på hylden i flere år. Foto: Nils Svalebøg

Hit eller shit: Krejlere gør klar til Gul & Gratis Genbrugsmarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce