27. september begynder nedrivningen af den nedlagte Falck-hovedstation på Rugårdsvej. Fire dage inden kan man deltage i en nedrivningsfest, hvor lokale dj's spiller op til ekstravagant afdansningsbal.

- Det bliver en episk og historisk aften. Det kommer aldrig til at ske igen.

Sådan præsenterer Julian Leker lørdagens nedrivningsfest i det gamle Falck-hovedkvarter, som snart må lade livet for at give plads til 143 lejligheder.

- Vi har brugt et halvt år på at få lov til at arrangere denne fest, da det har taget en rum tid at koordinere mellem PKA Pension, der ejer det kommende byggeri, samt KPC, der står for nedrivningen og opførelsen af de nye lejligheder. Vi har også skullet indhente en del tilladelser, men nu er alt på plads til det, der kan blive årets mest unikke fest i Odense, siger Julian Leker.

Nedrivningsfest

I 2014 blev Cinemaxx-bygningen også kaldet Vesterport revet ned. Inden blev der afholdt et kæmpe rave, hvor flere end 1500 gæster indtog den forfaldne bygning.Lørdag 23. september er der igen "Rave the House Down". Denne gang på Falck-stationen på Rugårdsvej. En lokation, der siden 1976 har været centrum for byens ambulancedrift.

Aldersgrænsen er minimum 18 år, og det koster 125 kroner at deltage. 

Blandt de optrædende er SylleStruck, AXRG & Julian Leker, Ecstasy Kalaha, Blanko og Nick Kaniak.

Han er en af ejerne af natklubben Slagteriet på den anden side af vejen. De havde også et godt øje til Vesterport-bygningen, der blev revet ned i 2014 og inden husede den første nedrivningsfest i byen.

- Vi havde 1500 til nedrivningsfest på Vesterport, og vi håber, at denne fest også bliver et tilløbsstykke. De fleste borgere i Odense har aldrig set dette unikke lokale, og der er noget helt særligt over, at alle de gamle skabe, lænestole og møbler står i den ene ende af rummet. Det er helt vildt, så meget stemning det skaber. Og vi har ikke engang pyntet eller sat lys op endnu, siger Julian Leker.

En gigantisk labyrint

Gæsterne til nedrivningsfesten får kun adgang til den store garage, så de kan ikke lege gemme eller få andre sjove idéer i labyrinten af kontorer, omklædningsrum og gange.

- Vi er nødt til at lukke af til resten af komplekset af sikkerhedshensyn. Når du har set, hvor enormt byggeriet er, vil du forstå hvorfor. Jeg har gået rundt i flere timer, fordi man hele tiden finder nye rum, siger Julian Leker.

Han har en forkærlighed for at arrangere fester og festivaler kuriøse steder, og man kan se på hans blik, at Falck-garagen er at betragte som en Lotto-gevinst.

- Det er så sejt, at det lykkes. Det handler i høj grad om at være hurtigt ude for at få fingre i de sidste af de mest spektakulære steder i Odense. Derfor er vores netværk opmærksomt, når der opstår en mulighed som denne. Desværre er der færre og færre steder af den her slags. Nordisk Tekstils fabrik lidt længere ude ad Rugårdsvej var også på tegnebrættet, men vi frygtede, det lå for langt væk fra centrum, siger Julien Leker.

En fest til historiebøgerne

Det bliver et lokalt dj-kollektiv, Slagteriets hus-dj's og MØ's dj samt bandmedlem Sylvester Struckmann, der sørger for musikken.

- Festen hedder "Rave the House Down", og musikken kommer til at afspejle sig i den titel. Der bliver fokus på rave-musik, som alt andet lige passer perfekt i disse rustikke industrirammer, siger Julian Leker og peger rundt.

Arrangementet i Falck-garagen slutter klokken 2 lørdag nat. Længere kunne arrangørerne ikke få tilladelse til. Men gæsterne skal ikke fortvivle.

- Vi fortsætter festen lige ovre på den anden side af gaden på Slagteriet. Så på den måde passer beliggenheden også perfekt, siger Julian Leker.

De næste tre dage skal garagen udstyres med en lydsluse, toiletvogne og et hegn ind til alle de efterladte møbler og effekter.

- Man kan gå i byen på de samme diskoteker uge efter uge året rundt. Det her er en fest til historiebøgerne, så det handler om at gribe chancen, opfordrer Julian Leker.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.