Hip hop-udstilling til august

"Life's a Fairtyale" hed det show, Steen Koerner sidste år stablede på benene under HCA Festivals. I år er han aktuel med en udstilling, der tager udgangspunkt i papirklippene. Arkivfoto: Peteer Leth-Larsen

Hip hop-udstilling til august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Papirklip, der udsættes for street-art, musik, hip hop og kinesisk livsfilosofi, og som er inspireret af H.C. Andersen, kan for første gang ses under HCA Festivals i uge 34. Og så støttes den af Nordea-fonden.

De kalder det en verdenspremiere, når udstillingen "Double Happiness" vises i forbindelse med HCA Festivals i uge 34.

Udstillingen, der kan opleves på Brandts 13, trækker H.C. Andersens tænkning og blanding af stilarter og udtryksformer frem til i dag og viser, at den odenseanske digter er lige så relevant og nutidig som altid. Det er makkerparret Steen Koerner og Joakim Hjejle, der står bag udstillingen; den førstnævnte var også aktuel under festivalen med forestillingen "Life's a Fairytale". Her blev dans og akrobatik smeltet sammen med et miks af eventyrfigurerne, mens papirklippet er omdrejningspunkt i udstillingen.

- Der er et urudtryk gemt i papirklippet. I Kina, som H.C. Andersen var så fascineret af, har man klippet papir i 2000 år. Her klipper man blandt andet til livets store fester - ikke mindst tegnene, der betyder Lucky og Double Happiness, siger Steen Koerner og tilføjer:

- Vi arbejder med den urbane kunst og hip-hop som sprog og skaber en friere adgang til kreativiteten på tværs af genrer og udtryksformer. Vi vil gerne dele "Double Happiness" ud til alle, men det er kun ved at opdage det, at man kan modtage det. Det er igennem deltagelse, at lykken findes.

Musik er en stor del af udstillingen, som har bidrag fra blandt andre Annisette, Karen Mukupa, Lucy Love og Joy Morgan. Steen Koerner og Joakim Hjejles verdenspremiere midt i Odense er helt i tråd med H.C. Andersen Festivals ønske om at appellere til et yngre publikum og vise, at festivalen tør at tænke anderledes. Samtidig er "Double Happiness" med til skabe opmærksomhed omkring H.C. Andersens evigt aktuelle univers og hans fødeby Odense ude i verden. Det sidste har gjort Nordea-fonden interesseret i at støtte udstillingen med 650.000 kroner:

- "Double Happiness" åbner publikums og deltageres øjne for mangfoldigheden i Andersens univers, og de muligheder det giver for at kommunikere gennem forskellige udtryk som papirklip, dans, musik og film. Det vil styrke festivalens folkelige engagement, siger fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Steen Koerner - klar til ny HCA-udstilling, der får verdenspremiere i Odense. Foto: Ugeavisen
Steen Koerner - klar til ny HCA-udstilling, der får verdenspremiere i Odense. Foto: Ugeavisen

Hip hop-udstilling til august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce