Rød blok beskyldte Venstre for at sidde på hænderne i sag om klubtilbud.

Odense Letbane gled let gennem afstemningen i byrådet i aftes med opbakning fra Venstre, mens anlægsbevillingen for Fremtidens Vollsmose og ikke mindst klubtilbuddet for de yngste skolebørn gav hidsig debat mellem rød og blå blok.

Den sommerlige temperatur røg  i vejret med punktet om at sende omkring 300 millioner kroner - 80 millioner kroner fra Odense Kommune og 220 millioner fra Landsbyggefonden -  i et løft af Vollsmose. DF's Pernille Bendixen konstaterede, at det næsten var en belønning for angrebet på skadestuen på OUH, som kickstartede indsatsen og mente, at man har brugt milliarder kroner på at løfte belastede boligområder uden nævneværdige fremskridt.

Anders W. Bertelsen (S) pirkede til Venstre med spørgsmålet om, hvordan man kan stemme for to budgetforlig med løft af bydelen og derefter undlade at stemme i byrådssalen? Venstres Bo Libergren forklarede, at han og partimedlemmerne ikke kan få et samlet overblik over indsatserne og spurgte desuden borgmester Peter Rahbæk Juel (S), om han kunne dokumentere, at flere var kommet i job, færre i bander og flere danskere til Vollsmose med de seneste års indsats.

- Men vi støtter gerne B1909, bokseklubben og civilsamfundet. Mere asfalt hjælper ikke Vollsmose, konstaterede Bo Libergren.

Enhedslistens Brian Skov Nielsen anklagede Venstre for at løbe fra budgetforliget.

- Venstre ved, man hvor man har, lyder det. Men det gælder så ikke i Odense: Måske skal de have et "På grund af valg ved vi ikke, hvad vi mener"-skilt i panden. Borgerne har fortjent bedre, svirpede han.

Peter Rahbæk Juel afviste spørgsmålene med, at byrådssalen ikke var til en statistisk quiz. Men Libergren var velkommen til at sende en mail og få svar efterfølgende ...

Blå blok var i øvrigt delt i spørgsmålet, for Steen Møller (K) ser fysiske forandringer som en forudsætning for fremskridt i Vollsmose.

- Den historiske tilfredshed kan ligge på et meget lille sted, men indsatsen nu har et nyt fokus og målsætninger. Det er helt afgørende at få åbnet Vollsmose mod beboerne og verden, og jeg ser frem til at få letbanen derud, sagde han med henvisning til en linje nummer to.

Venstre undlod også at stemme for den boligsociale plan til løft af Rising og Skt. Klemens. Også her savnede Bo Libergren og gruppen et samlet overblik over indsatsen og ønskede i stedet flere studieboliger. Rådmand Steen Møller talte varmt om at bryde negativ arv og få flere til at blive i de udfordrede områder og Susanne Crawley Larsen (R) blev poetisk og talte om Tove Ditlevsens "Barndommens Gade". Helhedsplanen gik igennem.

Debatlysten var derimod meget begrænset på de tre punkter om at svare det kommunale tilsyn vedrørende en robotmesse, dobbeltkoncerten med Sting og Paul Simon og den kommunale brugsret af Arena Fyn, men den blev vakt til live ved dagsordenens sidste punkt: Besparelserne på SFO og klubtilbud. Her vil Bo Libergren med sæde i Børn- og Ungeudvalget og Venstre sætte strukturændringen pause med udsigten til en større investering for at sikre lovlige lokaler til børnene.

- Man kan sige meget om klimaet i byrådet, men Venstre løber fra ansvaret, og det er ikke værdigt i et byråd, sagde Enhedslistens Brian Skov Nielsen.

Han beskyldte Venstre og Konservative for at have siddet på hænderne i syv måneder.

- Venstre var pioner på forslaget og må tage ansvar frem for at tage skolebørn som gidsler frem til et valg, sagde Brian Skov Nielsen.

Dorte Hjertstedt og Bo Libergren var i verbalt håndgemæng, og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen gik til Bo Libergren, som sidder med i udvalget.

- Anlægsudgifterne har været præsenteret for Børn- og Ungeudvalget 10 gange fra forvaltningen, inden sagen kom på 11. oktober. Jeg tog gerne en dialog, hvis Venstre var bekymret, men ikke på et tidspunkt, hvor 40-60 medarbejdere er opsagt. Vi kan evaluere det om et år, sagde Susanne Crawley Larsen. 

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark. Skriver nyheder og står for avisens mad- og vinsider. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Tidligere formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.