På en væddeløbsdag fyldt med show, mødte Peter Rahbæk Juel bestyrelsen for Fyens Væddeløbsbane.

Der var masser af lir fredag eftermiddag på Fyens Væddeløbsbane. Ud over de sædvanlige trav- og galopheste var der racerbil, fodboldkendisser og en overraskelses-koncert for de udvalgte sponsorer med Hjalmer. 

Det var altsammen for at fejre det årligt tilbagevendende Richard Møller Nielsens Mindeløb, som ud over et hav af sponsorer havde trukket masser af publikum på lægterne. 

Del af festlighederne var også borgmester Peter Rahbæk Juel, som dog ikke udelukkende besøgte væddeløbsbanen for sjov. Banens bestyrelse havde nemlig inviteret borgmesteren til et særskilt møde for at drøfte fremtiden for den hårdtprøvede væddeløbsbane. 

- Banen var jo ude i en noget af en nærdødsoplevelse, som Peter Rahbæk Juel udtrykte det. 

- Jeg var ude for at høre, hvad der skal til for at få skabt en bane, der kan blomstre igen, tilføjede borgmesteren.

 

 

Landspolitik

Efter en landspolitisk liberalisering af hestespillet er Fyens Væddeløbsbane godt nok sluppet ud af nærdødsoplevelsen, men banens bestyrelse ser gerne, at kommunen bakker mere aktivt op om banen. 

Rent praktisk er det sådan, at Odense Kommune ejer selve arealet, som banen ligger på. Samt staldbygningerne, mens restaurationsbygningerne er ejet af banen. 

Væddeløbsbane bor altså så at sige til leje hos kommunen, og fra banens side ønsker man sig mere lempelige lejebetingelser og påpeger desuden, at staldbygningerne i den grad trænger til en kærlig hånd. 

Efter mødet med bestyrelsen var Peter Rahbæk Juel ikke klar med konkrete løfter. 

- Men jeg har fået noget inspiration til at tage med hjem, lød det fra Peter Rahbæk Juel, som i øvrigt glædede sig over det talstærke besøg på banen denne fredag. 

- Der en fantastisk stemning herude. Det er et sted for både høj og lav, og det er fascinerende med spændingen under løbene, sagde borgmesteren. Som var med i vindercirklen, da vinderen af Richard Møller Nielsens Mindeløb blev hyldet.

 

 

Sponsornetværk

I løbet af det sidste års tid har et stort sponsornetværk samlet sig omkring banen, og det havde sat alle sejl til denne fredag. 

Som nævnt var der overraskelseskoncert med Kim Larsens søn, Hjalmer, som kom fra en optræden på Skanderborg Festival torsdag aften. Men den var dog forbeholdt de 150 sponsorer, som var del af arrangementet. 

Der var også arrangeret et showløb, hvor racerkøreren Michael Markussen kørte om kap med en travhest og en galophest. Og her var det de motoriserede hestekræfter, der vandt. 

Richard Møller Nielsens søn, Tommy havde sørget for, at der var masser af fodboldfolk på lægterne. Også selv om de helt store stjerner fra EM-triumfen i 1992 ikke var til stede, så var der masser af især OB-relaterede fodboldnavne på plads. Og i øvrigt et usædvanligt stort antal almindeligt ukendte tilskuere.

Det var i øvrigt en hest fra Skive, der vandt Richard Møller Nielsens Mindeløb.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.