Et velbevaret hesteskelet vækker opsigt i udgravningen bag rådhuset

Arkæologerne i den store udgravning bag Odense Rådhus er ved at færdiggøre sommerens udgravninger under åben himmel, og her i efterårsferien er et usædvanligt fund dukket op. Et hesteskelet fra 1300-tallet, som ser ud til at være intakt.

Et stort telt er ved at rejse sig på pladsen, hvor arkæologerne flittigt er i gang med at grave og registrere fund. Teltet skal skærme de mange fortidsminder for vind og vejr i vintermånederne, men uden for afskærmningen bliver der stadig gjort spændende fund hver dag.

- Vi fandt hestehovedet først og lige så stille dukkede halsen frem, og det ser ud til, at det faktisk er et helt skelet, altså hele hesten, vi har med at gøre. Vi finder masser af knogler og stumper fra mange forskellige dyr hver dag i udgravningen, men det er ret usædvanligt at finde et helt skelet - og da især et stort dyr som en hest, siger middelalderarkæolog Maria Elisabeth Lauridsen fra Odense Bys Museer.

Pudsigt nok er hesten fundet lige ved siden af en stald, men det kan ikke have været hestens hjem, for stalden er først bygget nogle år efter dens død.

Tilbud i ferien

Her i efterårsferien er det muligt at komme tæt på arkæologernes arbejde i udgravningen bag rådhuset.

Man kan onsdag og torsdag kl. 12-15 besøge arkæologernes værksted. Onsdag og torsdag kl. 13.30 er der rundvisning i udgravningen. Og på fredag kan børnene selv prøve at grave knogler og andre genstande frem. Det sker inde på udgravningspladsen mellem kl. 10.00 og 12.00.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

Mere om emnet

Se alle
Sidste chance for en tur i fortidens Odense

Sidste chance for en tur i fortidens Odense

VIDEO En åben kloak, som Andersen nok er hoppet over

VIDEO En åben kloak, som Andersen nok er hoppet over

Gamle boder er udgravet i Odense

Gamle boder er udgravet i Odense