Hest fra 1300-tallet fundet i udgravning

Hovedet var det første, der blev fundet i det tilsyneladende intakte hesteskelet.
Foto: Odense Bys Museer

Hest fra 1300-tallet fundet i udgravning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et velbevaret hesteskelet vækker opsigt i udgravningen bag rådhuset

Arkæologerne i den store udgravning bag Odense Rådhus er ved at færdiggøre sommerens udgravninger under åben himmel, og her i efterårsferien er et usædvanligt fund dukket op. Et hesteskelet fra 1300-tallet, som ser ud til at være intakt.

Et stort telt er ved at rejse sig på pladsen, hvor arkæologerne flittigt er i gang med at grave og registrere fund. Teltet skal skærme de mange fortidsminder for vind og vejr i vintermånederne, men uden for afskærmningen bliver der stadig gjort spændende fund hver dag.

- Vi fandt hestehovedet først og lige så stille dukkede halsen frem, og det ser ud til, at det faktisk er et helt skelet, altså hele hesten, vi har med at gøre. Vi finder masser af knogler og stumper fra mange forskellige dyr hver dag i udgravningen, men det er ret usædvanligt at finde et helt skelet - og da især et stort dyr som en hest, siger middelalderarkæolog Maria Elisabeth Lauridsen fra Odense Bys Museer.

Pudsigt nok er hesten fundet lige ved siden af en stald, men det kan ikke have været hestens hjem, for stalden er først bygget nogle år efter dens død.

Tilbud i ferien

Her i efterårsferien er det muligt at komme tæt på arkæologernes arbejde i udgravningen bag rådhuset.

Man kan onsdag og torsdag kl. 12-15 besøge arkæologernes værksted. Onsdag og torsdag kl. 13.30 er der rundvisning i udgravningen. Og på fredag kan børnene selv prøve at grave knogler og andre genstande frem. Det sker inde på udgravningspladsen mellem kl. 10.00 og 12.00.

Hest fra 1300-tallet fundet i udgravning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce