Her skal du passe på røvere og tasketyve


Her skal du passe på røvere og tasketyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OVERFALD: Flere borgere bliver udsat for røverier og tasketyverier i byens centrum

ODENSE: Går du gennem Kongens Have, risikerer du at blive offer for røveri eller tasketyveri, mens du er næsten sikker på at undgå det i banegårdscentret, hvor der er sikkerhedsvagter og kamera-overvågning alle steder.

Kongens Have er nemlig et af de steder i Odense, hvor flest borgere i 2004 blev udsat for enten at blive frarøvet penge, personlige ejendele og mobiltelefoner, eller for at få snuppet sin taske.

Det viser en opgørelse over kriminaliteten gennem 2004, som kriminalpolitiet i Odense har lavet for Stiftstidende.

Opgørelsen viser, at der netop i centrum er sket en meget markant stigning i antallet af tasketyverier og røverier i centrum.

I 2004 blev der begået 117 tasketyverier mod 101 året før, og 94 røverier i 2004 mod 78 året før.

- Det er en voldsom stigning, men årsagen er ofte, at røverierne bliver begået i "serier", siger kriminalinspektør Herman Overgaard.

Politiet har opgjort opgørelsen efter postnumre, og her er det netop 5000 Odense C, som ligger øverst med flest røverier og tasketyverier.

Flyt til Blommenslyst

Vil man til gengæld helt undgå at udsætte sig selv for en risiko, skal man nøjes med at bevæge sig rundt i postnumrene 5491 Blommenslyst og 5320 Agedrup, for her har der hverken været røveri eller tasketyveri i hele 2004.

Selv om Vollsmose ind-imellem bliver udråbt til at være voldens bydel, har det ikke helt hold i virkeligheden.

Trods flere røverier mod taxachauffører og buschauffører i slutningen af 2004, faldt det samlede antal røverier i bydelen fra 38 i 2003 til 31 i 2004.

Antallet af tasketyverier faldt også fra 11 i 2003 til ni i 2004.

Når tallet i Odenses centrum er så højt, som det er, skyldes det ifølge politiet "serier" af røverier.

- Det er typisk gaderøvere, hvor en gruppe af flere unge af anden etnisk baggrund end dansk begår kriminaliteten. Og de når ofte at få lavet et par stykker ad gangen, siger Herman Overgaard.

Mange udlændinge bag

Statistikken siger ikke klart, i hvor mange tilfælde, gerningsmændene er af udenlandsk herkomst. Men hos politiet er der ikke tvivl:

- Det er nærmest sådan, at det er ni ud af 10, der er udlændinge, siger kriminalkommissær Frits Hendriksen-Nielsen.

At tendensen med røverier og tasketyverier fortsætter også ind i 2005, er de seneste dages begivenheder klare eksempler på.

Natten til lørdag blev en 18-årig mand brutalt overfaldet på hjørnet af Østre Stationsvej og Nørregade og frarøvet 250 kroner i kontanter.

Her var gerningsmændene tre unge indvandrere.

I fredags blev en 59-årig kvinde udsat for tasketyveri på parkeringspladsen ud for Spar-købmanden i Slåenhaven i Vollsmose.

En ung mand af udenlandsk herkomst stjal hendes taske med 900 kroner.

Her skal du passe på røvere og tasketyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce