Nye p-vagter giver beboere på Skt. Jørgens Gade og Blæsenborg i Odense bøder for at parkere, hvor de plejer. Færdselsloven er sort-hvid, siger Parkeringskontrol Nord.

Odense: Hanne Akstrup skulle tidligt ud af døren den dag. Klokken var ikke mere end 7.12, da hun fik øje på de to parkeringsvagter ude i vænget, kaldet Blæsenborg, hvor hun aftenen før havde parkeret sin bil ligesom resten af beboerne i området.

P-vagterne fortalte, at nogle af bilerne holdt for tæt på Skt. Jørgens Gade, som går på tværs af Blæsenborg. Beboerne havde dermed overskredet den såkaldte 10 meter-regel.

 - Jeg synes, det er frækt. Det er et lukket vænge, og vi holder ikke i vejen for nogen. Hvis vi holder i vejen for nogen, så er det for hinanden

Hanne Akstrup, parkerer på Blæsenborg

 

- Det kunne jeg ikke forstå. Den dag havde vi endda parkeret rigtig pænt. Vi holdt ikke engang ned til fortovet, som vi gør nogle gange, fortæller Hanne Akstrup.

Men der var ikke noget at gøre. Bøderne var allerede udskrevet.

- Jeg synes, det er frækt. Det er et lukket vænge, og vi holder ikke i vejen for nogen. Hvis vi holder i vejen for nogen, så er det for hinanden, siger Hanne Akstrup.

Nye p-vagter

Siden december har p-vagter fra Parkeringskontrol Nord i Aalborg stået for kontrollen i Odense. De har været tre-fem mand på gaden hele tiden, og p-kontrollen er derfor blevet strammere, end odenseanerne tidligere har været vant til.

Frem til september var det Fyns Politi, som varetog kontrollen. Politiet havde tre p-vagter til at dække hele Fyn med undtagelse af Svendborg. I perioden mellem september og december var der slet ingen systematisk kontrol i byen.

Regler giver ikke mening

Beboerne omkring Blæsenborg har heller aldrig fået bøder for at holde i vænget.

Mette Køstner, som bor på Blæsenborg, fortæller, at der nogle dage kan klemmes op til 10 biler ind i vænget. Og der er rift om pladserne.

- Inden man kører ind i vænget, krydser man altid fingre for, at der en plads, siger hun.

Hun fik for nylig en bøde for at holde for tæt på Skt. Jørgens Gade og overskride 10 meter-reglen. Håndhævelsen af reglen betyder, at der nu er plads til endnu færre biler i vænget.

- Det er fair nok, at jeg har fået en bøde. Regler er regler, men det skal også give mening. Og det synes jeg ikke, det gør her, siger Mette Køstner.

Ikke andre p-muligheder

Jens Hvolbæk har parkeret på Blæsenborg i 25 år.

- Politiet har siden 1993, og sikkert lang tid før, ikke interesseret sig for Blæsenborg. Nu kommer der et nyt selskab, og så klapper fælden, siger han.

Der er ikke mange andre muligheder for at parkere omkring Skt. Jørgens Gade, og det er beboerne er kede af.

Jens Hvolbæk fortæller, at hvis der ikke er flere pladser i vænget, må han og de andre beboere enten parkere på Skt. Jørgens Engen, hvor man kun må holde i tre timer, eller på Danmarksgade lidt længere væk, hvor der også er kamp om pladserne.

Sort/hvid færdselslov

Hos P Nord er der dog ikke noget at diskutere.

Bøden er givet efter færdselslovens regler, siger Frode Nielsen chef for Parkeringskontrol Nord:

- Fordi man har holdt der i lang tid, gør det ikke lovligt.

- Beboernes argument er, at det er et lukket vænge, så de generer ikke nogen. Hvad mener du om det?

- Det ændrer ikke noget i forhold til færdselsloven. Uanset om det er et lukket vænge eller ej, så skal man stadig holde 10 meter fra et vejkryds. 10 meter-reglen er indført for at forbedre oversigtsforholdene.

- Kan man ikke gå i for små sko?

- Jo, det kan man godt, hvis man mener, at man nogle steder skal man bøje færdselsloven. Men hvor skal færdselsloven så gælde, og hvor skal den ikke gælde? Her er færdselsloven jo rimelig sort-hvid, siger han.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
21
Kommune: Udskældt p-kontrol giver ikke problemer i Odense

Kommune: Udskældt p-kontrol giver ikke problemer i Odense