" If you go to Tietgen handelsgymnasium, don't come to school tomorrow. This easter and the refugee situation have gone far enough, justice will be brought to this shitplace in Bolbro" lød truslen mod Tietgen Handelsgymnasium

Odense: Det kan blive en ganske vanskelig opgave og muligvis umuligt at finde frem til den eller dem, som på et amerikansk chatforum skrev en trussel mod Tietgen Handelsgymnasium.

- Jeg skal gøre alt for, at efterforskningen går op i en højere enhed, som gør, at vi på et eller andet tidspunkt kan fange manden bag beskeden. Det bliver svært, erkender Henrik Justesen, leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

Truslen var dog af så alvorlig karakter, at skolen og politiet mandag morgen valgte at sende kollektiv besked ud til alle 1600 elever og lærere om at blive hjemme tirsdag. Talstærkt politi undersøgte området såvel inde som ude, men uden at finde noget mistænkeligt.

Ordlyden fra chatforum

Derfor er det eneste spor stadig ordlyden fra chatsiden www.4chan.org, som lyder:

" If you go to Tietgen handelsgymnasium, don't come to school tomorrow. This easter and the refugee situation have gone far enough, justice will be brought to this shitplace in Bolbro", underskrevet anonymous, og efterfulgt af spørgsmål, kommentarer, og med et logo med en maskinpistol.

At beskeden er skrevet på engelsk er ikke ensbetydende med, at gerningsmanden er engelsktalende. Vedkommende kan lige så vel være dansker, men hvem kan vise sig næsten umuligt at finde ud af.

- Problemet er, at når man ytrer sig på det pågældende chatforum gør man det anonymt og uden at skulle lade sig registrere, så jeg ved slet ikke, om vi har noget digitalt spor at gå efter, forklarer Henrik Justesen.

Det var en 20-årig mand bosiddende i Nordjylland, som anden påskedag var ind på det pågældende chatforum. Han så et billede at Tietgen Handelsgymnasium og den ledsagende tekst på engelsk, så det var nysgerrighed, der førte ham videre.

Det fik ham til at kontakte Fyns Politi, men fordi han vidste, beskederne på det pågældende chatforum forsvinder efter 24 timer tog han flere såkaldte screendumps, dvs. skærmbilleder. Det er disse skærmbilleder, politiet nu kan arbejde videre med.

De samme beskeder ligger også på en anden internetside, som er et "spejl" af den rigtige chatside, men ifølge politiets it-efterforskere giver spejlet ikke nødvendigvis den eller de rigtige ophavsmænd til beskederne.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Truslen mod Tietgen: Gerningsmand forsvundet i cyberspace

Truslen mod Tietgen: Gerningsmand forsvundet i cyberspace

"Retfærdighed vil ske fyldest": Sådan lød truslen mod Odense-gymnasium

"Retfærdighed vil ske fyldest": Sådan lød truslen mod Odense-gymnasium

Rektor efter gymnasietrussel: - Vi tager ingen chancer

Rektor efter gymnasietrussel: - Vi tager ingen chancer