Hensyn til træer sender biler på omveje

Det er ønsket at bevare de høje træer på Benediktsgade til tiden, efter letbanen står færdig. Det kan kun lade sig gøre, hvis gaden ensrettes fem ud af syv måneder, mens ledningsarbejdet forud for letbanebyggeriet står på, vurderer By- og Kulturforvaltningen. Foto: Odense Kommune

Hensyn til træer sender biler på omveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønske om at bevare gamle bytræer betyder, at Benediktsgade sandsynligvis ensrettes, når letbanegraveriet rykker ind i gaden til marts

Arbejdet med at udføre ledningsomlægninger, som skal gøre Odense klar den kommende letbane, er efterhånden synligt mange steder i byen.

Og fra marts går det løs i Benediktsgade i centrum, hvor arbejdet vil betyde, at vejen må ensrettes for biler i retning mod Frederiksgade, mens biler i den modsatte retning må ud på en omvej.

Årsagen er et ønske om at bevare de gamle høje træer i midterrabatten, som er plantet dels i 1950'er og dels i 1970'erne.

Skal træerne bevares, er det ikke muligt at opretholde trafik i begge retninger, når der skal være plads til busser og lastbiler, vurderer By- og Kulturforvaltningen.

"Der vil være stor risiko for, at de store køretøjer rammer cyklister eller hinanden med sidespejlene", skriver forvaltningen direkte i den sagsindstilling, By- og Kulturudvalget skal tage stilling til på tirsdag i den kommende uge.

Rådmand Jane Jegind (V) støtter indstillingen, siger hun. For rådmanden kan godt leve med, at bilerne i en midlertidig periode må køre en omvej, siger hun.

- Træerne er utroligt smukke, og når vi engang er færdige med letbanen, skal vi jo stadig gerne være Danmarks grønneste storby.

Jane Jegind påpeger, at omvejskørslen trods alt vil være begrænset i forhold til det tab det vil være at fælde træerne.

- Hvis vi først fælder dem, er de ikke sådan at få igen. Prisen ved at fælde dem er efter min opfattelse for høj i forhold til den gene, det medfører at bevare dem. Det er trods alt også tale om en midlertidig periode, siger hun.

Ifølge By- og Kulturforvaltningen vil det være nødvendigt at ensrette Benediktsgade i fem ud af de i alt syv måneder, ledningsomlægningerne i gaden er ventet at vare.

De biler, der sendes på en omvej, skal blandt andet i stedet benytte Reventlowsvej.

Beslutningen er først endelig, hvis et flertal i By- og Kulturudvalget siger ja.

Hensyn til træer sender biler på omveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce