Ønske om at bevare gamle bytræer betyder, at Benediktsgade sandsynligvis ensrettes, når letbanegraveriet rykker ind i gaden til marts

Arbejdet med at udføre ledningsomlægninger, som skal gøre Odense klar den kommende letbane, er efterhånden synligt mange steder i byen.

Og fra marts går det løs i Benediktsgade i centrum, hvor arbejdet vil betyde, at vejen må ensrettes for biler i retning mod Frederiksgade, mens biler i den modsatte retning må ud på en omvej.

Årsagen er et ønske om at bevare de gamle høje træer i midterrabatten, som er plantet dels i 1950'er og dels i 1970'erne.

Skal træerne bevares, er det ikke muligt at opretholde trafik i begge retninger, når der skal være plads til busser og lastbiler, vurderer By- og Kulturforvaltningen.

"Der vil være stor risiko for, at de store køretøjer rammer cyklister eller hinanden med sidespejlene", skriver forvaltningen direkte i den sagsindstilling, By- og Kulturudvalget skal tage stilling til på tirsdag i den kommende uge.

Rådmand Jane Jegind (V) støtter indstillingen, siger hun. For rådmanden kan godt leve med, at bilerne i en midlertidig periode må køre en omvej, siger hun.

- Træerne er utroligt smukke, og når vi engang er færdige med letbanen, skal vi jo stadig gerne være Danmarks grønneste storby.

Jane Jegind påpeger, at omvejskørslen trods alt vil være begrænset i forhold til det tab det vil være at fælde træerne.

- Hvis vi først fælder dem, er de ikke sådan at få igen. Prisen ved at fælde dem er efter min opfattelse for høj i forhold til den gene, det medfører at bevare dem. Det er trods alt også tale om en midlertidig periode, siger hun.

Ifølge By- og Kulturforvaltningen vil det være nødvendigt at ensrette Benediktsgade i fem ud af de i alt syv måneder, ledningsomlægningerne i gaden er ventet at vare.

De biler, der sendes på en omvej, skal blandt andet i stedet benytte Reventlowsvej.

Beslutningen er først endelig, hvis et flertal i By- og Kulturudvalget siger ja.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
55
14 kilometer letbane koster bøvl de næste fire år

14 kilometer letbane koster bøvl de næste fire år

Træer ved Bilka og Ikea fældes pga. Odenses letbane

Træer ved Bilka og Ikea fældes pga. Odenses letbane

Letbanen sender flere busser ud på nye ruter