Heldagsskole tages op i Folketinget


Heldagsskole tages op i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSLAG: SF vil have undervisningsminister til at sige ja til forsøg i Vollsmose

ODENSE: Sagen om heldagsskole i Vollsmose kommer nu op i Folketinget.

SF vil stille et beslutningsforslag, der giver Odense Kommune lov til at lave sko-ledag fra 8-16 i Vollsmose.

Hidtil har undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) afvist at give lov til, at børnene i Vollsmose skal gå i skole hele dagen.

Et afslag, som et samlet Børn- og Ungeudvalg på tværs af partiskel ærgrer sig over.

- Det er vigtigt, vi får en offentlig debat om heldagsskolen i folketingssalen.

- Ministeren må forklare, hvorfor hun ikke vil give dispensation til Odense Kommune, siger SF's Anne Baastrup, der håber, at debatten vil få ministeren til at ændre holdning og åbne for dispensation til kommuner, der ønsker at lave en form for heldagsskole.

Langt de fleste mindre skolebørn i Odense tilbringer eftermiddagen i skolefritidsordningen - undtagen i Vollsmose.

Drenge hænger rundt

Her går under halvdelen af børnene videre i sfo'en, når skoledagen er slut, og især børn med udenlandsk baggrund kommer ikke i sfo.

I stedet hænger drengene ofte rundt på må og få i området, og mange af dem får dårlige kammerater og kommer måske ud i kriminalitet. Modsat lever pigerne ofte et lukket liv derhjemme uden kontakt til kammerater eller danske familier.

Med heldagsskolen vil kommunen tvinge børnene til at blive i skolen og give lektiehjælp til eleverne, mere dansk påvirkning og introducere dem til det danske foreningsliv.

Anne Baastrup undrer sig over, at integrationsminister Bertel Haarder (V) tidligere har udtalt sig positivt om heldagsskoler som en måde at integrere på.

"Tørnæs burde lytte"

- Han har tidligere været enig i, at det var en god idé, så det undrer mig, at regeringen nu siger nej. Jeg mener, Ulla Tørnæs burde lytte noget mere til de skoler, der gerne vil indføre heldagsskole med et integrationsmæssigt perspektiv, siger Anne Baastrup.

Odense Kommunes Børn- og Ungerådmand, Søren Thorsager (S), siger, at han ikke har opgivet idéen om en heldagsskole i Vollsmose.

Heldagsskole tages op i Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce