Hegn skal stoppe livsfarlig trafik

Kort: ddo/cowi grafik: mikkel damsgård petersen
Foto: John Fredy

Hegn skal stoppe livsfarlig trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Ishockeyklub slås med alskens problemer forud for koncerter i Tusindårsskoven.

ODENSE: Vil man overhovedet have en plads til udendørs koncerter her?

Sådan lyder spørgsmålet fra en stadig mere frustreret Flemming Duelund fra Odense Ishockeyklubs amatørsportsudvalg.

Han står i spidsen for det store hold af frivillige fra klubben, der knokler for at gøre det grønne område i Tusindårsskoven klar til weekendens koncerter - Open Air i morgen og Bryan Adams, Gnags og Beth Hart på lørdag.

Det er tredje år i træk, OIK arrangerer store udendørs koncerter, og problemerne er de samme plus lidt mere år efter år.

Der mangler vand, kloakering og belysning. Og der er de tilbagevendende problemer med koncertgæster, der krydser jernbanen.

Hvert år har OIK-lederne påpeget disse problemer over for kommunen. Hvert år har der været holdt konstruktive møder. Og hvert år er der ingenting sket.

- Det er ikke fordi, vi er ude på at træde nogen over tæerne, men det er altså frustrerende, siger Flemming Duelund.

Hvert år bruger OIK mange penge på at lægge vand ind på pladsen og sørge for belysning på Elsesmindevej. Men det mest frustrerende har været jernbanen.

Livsfarlig genvej

En række koncertgæster, der parkerer på og ved Roesskovsvej, har fundet en livsfarlig fidus med at skyde genvej til koncertpladsen ved at krydse jernbanen. Og det er vel at mærke den stærkt trafikerede hovedlinje over Fyn.

- Vi fik at vide af kommunen, at hvis vi satte et hegn op, var det i orden, siger Flemming Duelund.

Han anslår, at det har kostet 15.000-18.000 kroner at stille et 350 meter langt hegn op på Roesskovsvej-siden af jernbanen.

Dertil skal lægges, at man skal bruge et anseligt antal mandetimer på at have vagter ved hegnet.

Men selv om ishockeyklubben altså nu har fulgt kommunens direktiver, så har Flemming Duelund via en korrespondance med po- litiet fået at vide, at det sta- dig er klubbens ansvar at sørge for, at ingen krydser sporet.

I klemme

- Men vores vagter har ikke bemyndigelse til at holde folk tilbage, hvis de vil krydse sporet. Og hvordan kan vi tage ansvar for noget, der foregår langt væk fra selve festivalpladsen, spørger Flemming Duelund, der føler, han er kommet i klemme mellem kommunen og Banedanmark i forhold til at sørge for en permanent løsning på det livsfarlige problem.

- Der er ikke andre steder i byen, hvor man kan holde den slags koncerter, og vi vil bare gerne have en ordning på forholdene, siger Flemming Duelund, der er temmelig frustreret over samtidig at kunne se på, hvor langt kommunen går for at hjælpe OB alias Odense Sport & Event.

- Jeg har undersøgt det, og hvis vi for eksempel skulle lave en koncert i Odense Idrætshal, så skulle vi dels betale 33.000 kroner i leje og dels aflevere 80 procent af omsætningen til OS&E, siger Flemming Duelund, der simpelthen føler, at der bliver gjort forskel på koncert-arrangørerne i byen.

- Hvis vi fik lagt vand og kloakering ind og fik vendt scenen, så kunne vi have en fantastisk plads, hvor der sagtens kunne være tre store koncerter hen over sommermånederne, siger Flemming Duelund.

Hegn skal stoppe livsfarlig trafik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce