Houssam Daabas, der formodes at have dræbt 36-årige Henrik Pedersen, trækker et langt spor af kriminalitet efter sig.
Odense: Den kun 30-årige Houssam Daabas, der er tiltalt for den 10. marts 2010 at have skudt tre gange gennem en blyindfattet rude til værtshuset Havhesten og dermed dræbt den 36-årige kølemontør Henrik Pedersen, trækker et langt spor af forbrydelser og utilpassethed efter sig.

Det skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

Kriminalitet blev hans skæbne

Houssam Daabas fik sin første dom som 17-årig på 60 dage for vold og hærværk, og allerede på det tidspunkt havde han en fortid som tyv i både Danmark og Sverige.

Dårlig opvækst, dårligt begavelse og dårligt selskab har fulgt med Houssam Daabas, som en kilde, Fyens Stiftstidende har talt med, formulerer det.

Han kom til Danmark som toårig som statsløs palæstinenser. Faren er død, og han har 17 søskende.

Under en tidligere straffesag erklærede en mentalundersøgelse, at han er på sinkestadiet og har en intelligens svarende til en dreng i 4.-5. klasse. Samme undersøgelse beskrev, at han reagerer eksplosivt i affekt og derfor går grassat.

Hvor nogle brødre og fætre har løftet sig op og ud af kriminalitet, er Houssam sunket dybere ned i den, viser striben af domme og afsoninger gennem flere år.

Houssam Daabas er blevet dømt for blandt andet almindelig vold, grov vold, tyverier, ulovlig tvang og sex med mindreårige, og det har gennem årene bragt ham i centrum af den lille hårde kerne af ultravoldelige og dybt kriminelle andengenerationsindvandrere i Odense.

Derfor nævnes navnet

Normalt skriver Fyens Stiftstidende ikke navne på sigtede personer, men her gør avisen en undtagelse.

Houssam Daabas er massivt straffet for blandt andet personfarlig kriminalitet, og han har i den forbindelse gentagne gange været omtalt i medierne. Houssam Daabas kommer desuden fra en familie, der konstant er indblandet i kriminalitet i Odense.

Læs mere i Fyens Stiftstidende torsdag: Bankede sin kæreste med kosteskaft til det knækkede - og tog så et nyt
  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør