Det meste af natten har politi og brandvæsen i Odense kæmpet med at slukke en brand hos H.J. Hansen på Havnegade. Branden udviklede kraftig røg, så nogle af de omkringboende måtte evakueres.

Kort for klokken et natten til mandag modtager Fyns Politi en alarm om en brand hos skrotfirmaet H.J. Hansen, der ligger på Odense Havn. Det fortæller vagtchef Hans Jørgen Larsen.

- Der er gået ild i noget af det skidt, de har til at ligge dernede, og det sker jævnligt. Der har været en hel del røgudvikling, men det er overstået, siger han.

Ifølge vagtchefen var der ikke fare for, at branden ville sprede sig, men branden forårsagede alligevel en evakuering af en nærliggende haveforening.

- Vi var lige nede ved haveforeningen (Haveforening Bågø, red.) for at sige, at de nok skulle finde et andet sted at sove på grund af den kraftige røgudvikling, siger Hans Jørgen Larsen.

Formodes at være selvantændt

Slukningsarbejdet varede knap fem timer, og politiet arbejder ud fra teorien om, at branden er selvantændt.

- Der er nogle af de skrotbunker, der ligger derude, der selvantænder normalt. Jeg tror ikke, der er nogen derude, der kravler rundt i de bunker, så vi arbejder ikke med en mistanke om påsat brand, fortæller Hans Jørgen Larsen.

I forbindelse med slukningsarbejdet var en del af Havnegade afspærret, men politiet er ikke længere på stedet.