Tusindvis af fynboer valgte i går at bruge en god time i kø for at spare 43 kroner. Der var nemlig store kompostdag på Stige Ø.
Stige Ø: Fynboerne er nogle gange et pudsigt folkefærd. Man kan sige, de er sparsommelige på en lidt omvendt måde: For ganske vist kan man denne lørdag få udleveret gratis kompost fra Odense Nord Miljøcenter - eller Stige Ø i folkemunde.

Men sagen er bare, at så utrolig mange fynboer vælger netop at bruge dagen på kompostafhentning, at det hele bider sig lidt i halen: For de lange køer gør, at de fleste kun orker at hente én trailerfuld af den fynske muldjord.

Da Odense Renovation på alle andre dage kun tager 87,50 kroner for et ton, vil de fleste fremmødte denne dag altså have sparet 43,75 kroner for at være helt præcis. Ikke ligefrem en herregård holdt op imod tidsforbruget.

En dansk standardtrailer kan rumme et halvt ton kompost, og da Odense Renovation på alle andre dage kun tager 87,50 kroner for et ton, vil de fleste fremmødte denne dag altså have sparet 43,75 kroner for at være helt præcis.

Ikke ligefrem en herregård holdt op imod tidsforbruget.

Læs mere i Fyens Stiftstidende søndag.
  • Fyens Stiftstidende