Har parkeret samme sted i 45 år: Nu får han p-afgift

Når de hvide flamingo-varmekasser fyldt med schnitzler skal læsses, inden de skal køres ud til kunderne, er det nemmest, at Bent Jørgensens bil holder lige ved siden af restauranten. Men det må den ikke ifølge Parkeringskontrol Nord. Foto: Yilmaz Polat

Har parkeret samme sted i 45 år: Nu får han p-afgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejer af Restaurant Målet, Bent Jørgensen, har fået en p-afgift for at holde foran sin restaurant. Han har klaget til p-selskabet, men fik afslag. Nu overvejer han at gå i retten.

Til sin store overraskelse fandt Bent Jørgensen, som ejer Restaurant Målet, i september en p-afgift i forruden på sin bil, der holdt ved siden af restauranten.

- Jeg har altid parkeret dér. Men pludselig får jeg en p-afgift. Det kan ikke være rigtigt, mener Bent Jørgensen, som har haft restaurant på Jernbanegade i 45 år.

Han fortæller, at det har stor betydning, at han kan holde lige ved siden af sin restaurant, når leverandører og han selv skal læsse mad af og på. Ellers skal han parkere på p-pladsen bag restauranten og gå frem og tilbage med maden.

- Men det er ret uhensigtsmæssigt. Så kan jeg næsten lige så godt spadsere ud til kunderne med maden, siger han og tilføjer:

- Det er heller ikke godt for gangbesværede kunder, hvis de skal krydse vejen, når de bliver sat af med en taxa. Eller hvis nogle kunder har haft en hyggelig aften, og så skal hen til Vestergade for at kunne komme med en taxa hjem.

Bent Jørgensen har parkeret ved siden af sin restaurant i 45 år uden at få én eneste p-afgift - før nu. Foto: Yilmaz Polat
Bent Jørgensen har parkeret ved siden af sin restaurant i 45 år uden at få én eneste p-afgift - før nu. Foto: Yilmaz Polat

Fortov eller indkørsel?

Parkeringskontrol Nord, som siden december sidste år har stået for p-kontrollen i Odense, begrunder Bent Jørgensens afgift med, at bilen er ulovligt parkeret på fortovet. Bent Jørgensen mener dog ikke, at det kan betegnes som fortov, dér hvor bilen var parkeret. Restaurant Målet ligger ud til en lille plads foran museet Brandts 13, og bilen holdt parkeret i indkørslen, uden at spærre adgangen, til den bagvedliggende parkeringsplads.

- Men p-vagten sagde, at når belægningen er den samme, så er det fortov helt ind til husmuren, fortæller Bent Jørgensen.

Men den køber Bent Jørgensen ikke. Tidligere var belægningen i indkørslen nemlig anderledes, så der var en tydelig afgrænsning mellem indkørslen og pladsen foran kunstmuseet, der dengang var beplantet.

- Men for 10-15 år siden lagde Odense Kommune ny belægning, så det var den samme over det hele. Men derfor er det jo stadig en indkørsel, mener Bent Jørgensen, der derfor har klaget til Parkeringskontrol Nord over afgiften.

Tidligere trukket tilbage

Noget, der også undrer Bent Jørgensen, er, at han i foråret har fået en afgift for at holde samme sted, men den har Parkeringskontrol Nord sidenhen trukket tilbage. I et brev til Bent Jørgensen skrev p-selskabet i marts: "I forbindelse med at vores nye parkeringsvagter var under oplæring, blev der placeret en testafgift på Deres køretøj. Vi beklager fejlen."

I november fik Bent Jørgensen imidlertid besked om, at parkeringsselskabet vil fastholde den seneste afgift. Bent Jørgensen overvejer derfor nu, om han vil gå i retten for at kunne holde ved siden af restauranten uden at risikere afgifter under vinduesviskeren.

- Jeg kan i hvert fald ikke leve med ikke at kunne holde ved siden af min restaurant, siger han.

Har parkeret samme sted i 45 år: Nu får han p-afgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce